Meral Akşener’den seçim kampanyalarına ilişkin sert açıklama!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi Grup Toplantısı’nda seçim kampanyaları ve bütçe desteği hakkında açıklamalarda bulunurken, siyasi partilere de eleştirilerde bulundu.

31.01.2024-13:46 - (Son Güncelleme: 31.01.2024-18:01) Meral Akşener’den seçim kampanyalarına ilişkin sert açıklama!

İstanbul, İzmir ve Ankara’da CHP’li belediyelerin seçim kampanyası için hazırladıkları billboardları asmadıklarını belirten İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, siyasetteki çoğunluğun kendilerinden rahatsız olduğunu söyleyerek, "Birileri istiyor ki billboardsız seçim kampanyası yapalım" ifadelerine yer verdi.

Akşener’den siyasi partilere eleştiri!

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi Grup Toplantısı’nda muhalif partilere eleştirilerde bulunarak şu ifadelere yer verdi: "Eski HDP’liler, yeni DEM’liler, zaten ezelden beri bizden çok rahatsızdı, onu da biliyorduk. Son dönemdeyse artık açıkça görmeye başladık ki meğer ana muhalefet partisi de bizden çok rahatsızmış. Hal böyleyken ittifak sisteminden beslenen bu kadar çok aktörü aynı anda rahatsız ediyorsak bu ne demektir biliyor musunuz? Milletimiz için çok doğru şeyler yapıyoruz demektir.’’

Meral Akşener billboard hakkında açıklama

‘‘Bize engeli çıkartan iktidar değil, ana muhalefetin kendisi’’

"Birileri istiyor ki billboardsız seçim kampanyası yapalım. Bu engeli çıkartan iktidar değil, ana muhalefet" çıkışında bulunan Akşener, İstanbul, İzmir ve Ankara’da CHP’li belediyelerin seçim kampanyası için hazırladıkları billboardları asmadıklarını ifade etti. 

‘‘Billboardlarımız asılamadı’’

Siyasi kampanyaları hakkında bir takım açıklamalarda bulunan Akşener, her siyasi parti gibi kendilerinin de seçim kampanyası hazırlıklarını tamamladıktan sonra bir şirketle anlaşarak Ankara, İstanbul ve İzmir’de billboardlar kiraladıklarını belirterek, sözlerine şu şekilde devam etti:"Şirketle yaptığımız anlaşmaya göre standart bir uygulamayla belediyelerden onay alındıktan sonra billboardlarımız geçtiğimiz pazar akşamı asılacak, pazartesi sabahı da sokaklarda görünür olacaktı. Ama ne oldu biliyor musunuz? Billboard görsellerimiz baskıya gitti. Ancak ne hikmetse basımı yapılan billboardlarımızın fotoğrafları çekilip birilerine gönderilmiş. Sonra da İstanbul’dan şirkete bir telefon gelmiş. Peki telefonda ne denmiş biliyor musunuz? ’Bunları asmayacaksınız.’ Üstelik sadece İstanbul’da değil, Ankara ve İzmir’de de asılmayacakmış. Sonra da eş başkanlık deyince alınıyorlar. Gelen bu telefonun üzerine şirket de haliyle korkmuş, tedirgin olmuş. Bu tip durumlarda prosedür gereği eğer belediye onay vermiyorsa bir ret yazısı kaleme alıp, imzalı ve kaşeli şekilde şirkete, dolayısıyla bize iletmesi gerekir. Ama ne hikmetse bu belediyeden bize gönderilen ne bir ret ne de bir onay yazısı olmadı. Sadece şirket gelen bu telefon sebebiyle billboardlarımızın asılamayacağını söyledi. ‘’

‘‘Lafa gelince en büyük Atatürkçü kendileriymiş’’

CHP Genel Başkanı Özgür Özel hakkında sert açıklamalarda bulunan Akşener,’’Bunlar lafa gelince en büyük Atatürkçü kendileriymiş gibi yaparlar. Bunlar malum şer odağına şirin gözükmek için ismini bizzat Atatürk’ün verdiği vilayetimizin adını bile söyleyemez. Tunceli’yi söyleyemez. Bunlar lafa gelince Cumhuriyet’imize sahip çıkıyormuş gibi yaparlar. Cumhuriyeti 100 yıllık yıkım ve zulüm olarak gören DEM’li kafaların kuyruğundan ayrılmaz. Demokrasiyi savunuyormuş gibi yaparlar. İşte Türk siyasetinin içerisine düşürüldüğü bu vahim tablodan da anlaşılıyor ki maalesef bugün geldiğimiz noktada sözde düşmanlıklar özde süt kardeşliğine dönüşmüş. Sözde mücadeleler, özde dayanışmaya dönüşmüş. Sözde değişimler de özde izdüşümlere dönüşmüş" diye konuştu.

Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal