Bakanlık yapay gıdaya geçit vermiyor: Limon suyu izlenimi veren soslara ilişkin önlem kararı!

Gıda tüketimine dair önemli kararlar alınmaya başlandı. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlandı ve yürürlüğe girdi. Buna göre, aralarında limon aromalı sosun da bulunduğu bazı ürünler 31 Aralık 2024'ten sonra piyasada yer verilmeyecek.

31.01.2024-12:21 - (Son Güncelleme: 31.01.2024-18:01)

Sağlığı önemli ölçüde tehdit eden ve lokanta ve raflarda çokça yer verilen limon sosu gibi gıdalara artık yer verilmeyecek. Limon suyu izlenimi veren limon aromalı sos, limon sosu, limonlu sos ve benzeri isimlerle satılan ürünler 31 Aralık 2024'ten sonra yurt içinde piyasaya sürülmeyecek.

Limon soslarına dair önemli karar!

Limon sosu hakkında bakanlıktan karar alındı

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Alınan yeni karara göre, Türk Gıda Kodeksi kapsamındaki bir gıda ürününe yatay veya dikey gıda kodeksinin izin vermediği bir bileşenin ilave edilip edilmediğinin tespitinde, ilgili kodeks hükümlerine (gıda ve gıda ile temas eden madde ve malzemelere ilişkin asgari teknik ve hijyen kriterleri, pestisit kalıntıları ve veteriner ilaç kalıntıları, gıda katkı maddeleri, aroma vericiler ve aroma verme özelliği taşıyan gıda bileşenleri, bulaşanlar, ambalajlama, etiketleme, numune alma, analiz metotları, taşıma ve depolama ile ilgili yatay ve dikey gıda hakkında bilgilerin yazıldığı kurallar bütünü) ilave olarak, uluslararası veya ulusal çalışmalar neticesinde belirlenen ve Bakanlık resmi internet sitesinde duyurulacak analiz metotları ve karar limitleri kullanılacak. Bu gıdalar 31 Aralık 2024'ten sonra yurt içinde piyasada yer verilmeyecek.


Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal