Meral Akşener Altılı Masaya geri döndü

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İYİ Parti Genel Başkan Meral Akşener ile görüşmek üzere geldikleri İYİ Genel Merkez Binası’nda ayrıldılar. Bu sırada, Millet İttifakı’nın toplantısı ertelenerek saat 16.00’ya alındı. İYİ Parti Sözcü Kürşad Zorlu, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'na Cumhurbaşkanı yardımcıları olmalarını teklif ettiklerini belirtti.

06.03.2023-16:22 - (Son Güncelleme: 06.03.2023-17:43) Meral Akşener Altılı Masaya geri döndü

Meral Akşener, İYİ Parti Genel Merkezi'nden ayrıldı. Akşener, Millet İttifakı toplantısına katılmak için Saadet Partisi Genel Merkezi'ne geldi. Kılıçdaroğlu, İmamoğlu, Yavaş ile bir görüşen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Altılı masaya tekrar katılma kararı aldı. İYİ Parti Sözcüsü Kürşat Zorlu, "Genel Başkanımız Millet İttifakı toplantısına katılma kararı almıştır" dedi.

Meral Akşener masaya geri döndü

Millet İttifakı tarafından bugün hareketli anlar yaşandı. Bu kapsamda İBB Başkanı ve Ankara Büyükşehir Başkanı Mansur Yavaş İYİ Parti Genel Merkezi’ne ziyarette bulundu. Yapılan görüşme ardından iki başkan gazetecilere açıklama yaptı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 'Bugün bu ziyaretimizi Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu bilgisi ile gerçekleştirdik. Biz Türkiye’mizin depremle birlikte zor günler geçirdiğini ve milletimizin geleceği için de altılı masanın önemli olduğunun bilincindeyiz, bu yüzden de bugün buradayız.' İfadelerini kullandı.

Meral Akşener, masaya geri döndü

Yavaş ise 'Bizler Millet İttifakı'nın belediye başkanlarıyız. Önümüzde seçim var ve milletimizin ayrılığa tahammülü yok. Tekrar bir araya gelinmesi arzusu milletimizin arzusuzudur. Bizde bugün bunun için bir araya geldik.' şeklinde konuştu.

Millet İttifakı toplantısı 2 saat ertelendi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir otelde görüşme gerçekleştirdi. Toplantıda İmamoğlu ve Yavaş da yer aldı.

Toplantının ardından açıklamada bulunan İYİ Parti Sözcüsü Kürşat Zorlu, Akşener'in milletin iradesi ve isteği doğrultusunda en başından bu yana verdiği mücadelenin gereği olarak bir öneri getirdiğini aktardı. Zorlu,  "İki değerli Büyükşehir Belediye Başkanımızın icracı, yetkili cumhurbaşkanı yardımcısı olmaları konusunda, az önce Sayın Genel Başkanımızla Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu bir görüşme gerçekleştirdiler. Şu an itibarıyla Genel Başkanımız birazdan Saadet Partisi'nde gerçekleşecek Millet İttifakı toplantısına katılma kararı almışlardır. Milletimize hayırlı olmasını diliyorum." İfadelerini kullandı.

Yeni Güneş Motel vakası

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kemal Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş arasındaki Çukurambar görüşmesi, Güneş Motel vakasını hatırlattı. Koltuk pazarlıkları sonucu Türk siyasi arşivine bir siyaset mühendisliği hatırası daha eklendi.

Güneş Motel vakası nedir?

Güneş Motel Olayı veya 11'ler Olayı, 1977 yılı sonunda, 1977 Türkiye genel seçimleri'nde Adalet Partisi'nden milletvekili seçilen 11 vekilin partilerinden istifa ederek Cumhuriyet Halk Partisi'ne destek vermesini ifade eden olay. Bu vekiller 5. Demirel Hükûmeti'ne verilen gensoruyu desteklemek, Bülent Ecevit'in kuracağı hükûmetin güvenoyu oylamasında destek vermek karşılığında Ecevit'in kuracağı 42. Türkiye Hükûmeti'nde ekseriyetle bakanlık görevi almıştır.

Ömer Faruk Ekinci
ekomerfaruk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal