Meral Akşener açtı ağzını yumdu gözünü! İmamoğlu’na “ Ahlaksız” dedi!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinde yaşanan istifalara dikkat çekerek, İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu suçladı. Akşener, "Bir belediye başkanı bu kadar işin içindeyse, bu ahlaksızlıktır. Bu sahtekarlıkların gereğini yapmak namus borcumdur" şeklinde konuştu.

21.03.2024-17:25 - (Son Güncelleme: 21.03.2024-17:25) Meral Akşener açtı ağzını yumdu gözünü! İmamoğlu’na “ Ahlaksız” dedi!

Akşam Gazetesi’nin paylaştığı habere göre, İYİ Parti'de, 31 Mart yerel seçimlerine "hür ve müstakil" girme kararının ardından ardı ardına istifalar yaşanmıştı. Genel Başkan Meral Akşener, CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu hedef alarak "Partimize kurumsal operasyon yapılıyor, bu bir savaş ilanı, kabul ediyorum" şeklinde açıklamalarda bulunmuştu. 

İmamoğlu’na sert eleştiriler

Akşener, bu kez Antalya'da gerçekleştirdiği esnaf ziyaretleri sonrasında isim vermeden İmamoğlu'na sert eleştiriler yöneltti. Akşener şu açıklamalarda bulundu:

"Biz hür ve müstakil kararı aldıktan sonra il başkanı, ilçe başkanı birçok belediye meclis üyelerimiz dahil yönetimde olan arkadaşlarımız dahil Ankara'da da 7'den 77'ye herkes istifa etti. Şimdi buraya bir mim koydum, bunu not ettik. Seçiminde yardımcı olan, arkasında duran bir siyasi partinin yöneticilerine bunu yapan; gerisini söylemeyeyim. Aynı şey Antalya'da oldu. O biraz daha orta karar gitti. Belediye meclis üyelerimiz, eski il başkanlarımız, şunlar, bunlar gittiler. Benzer bir durum İstanbul'da biraz daha üstten, belediye meclis üyeleriyle sınırlı kaldı. Siyasi partilerden birbirine elbette geliş gidişler olabilir. Ama şu hareket yapıldığı andan itibaren eğer sistemi boşaltacak kadar bu işin içine girmişse bir belediye başkanı bu gerçekten ahlaksızlıktır. Gerçekten siyasi etiğe uymayan bir durumdur. Ben de Meral Akşener'sem elbette bu sahtekarlıkların gereğini yapmak benim için bir namus borcudur."


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal