Merakla Beklenen DENİZKURDU-2021 Tatbikatı Yarın Başlıyor

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından Ege ve Akdeniz’de yapılacak olan DENİZKURDU-2021 Tatbikatı, 25 bin 500 personelin katılımı ile 25 Mayıs-6 Haziran tarihleri arasında olacak.

24.05.2021-18:19 - (Son Güncelleme: 24.05.2021-18:19) Merakla Beklenen DENİZKURDU-2021 Tatbikatı Yarın Başlıyor

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından organize edilen DENİZKURDU-2021 Tatbikatı, 25 Mayıs-6 Haziran tarihlerinde Ege ve Doğu Akdeniz'de aynı zamanlarda meydana gelecek. Jenerik senaryo ve jenerik coğrafyaya istinaden komutanlığa bağlı birlik gemi ve deniz hava vasıflarının harekata hazırlık seviyesinin arttırılması amacı ile gerçekleştirilecek olan tatbikatta; 132 gemi, 10 denizaltı, 43 uçak, 28 helikopter ve 14 insansız hava aracı (İHA) katılacak. Aynı zamanda tatbikatta, yaklaşık 25 bin 500 personel görev alacak. Tatbikata, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, Özel Kuvvetler Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı ile kamu kurum ve kuruluşları destek verecek. Tatbikatta amfibi deniz piyade birlikler, amfibi hücum birlikleri, SAT ve SAS görev yer alacak. 

Tatbikatta yer olacak Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na ait genel maksat helikopteri ve ATAK taarruz helikopteri; Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ait deniz harekatına taktik hava desteği sağlayacak olan F-16 ve F-4 uçakları, havadan ihbar ve kontrol uçakları, nakliye uçakları da katılacak.

EĞİTİMLERE DE YER VERİLECEK 

Kriz yönetimi ve doğal afetlerle mücadele safhalarının da yer alacağı tatbikatta kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer saldırılara karşı korunma eğitimlerine de yer verilecek. Tatbikat kapsamında yerli ve milli silah sistemleri, yüksek süratli su üstü ve hava drone atışları, silahlı insansız hava araçları (SİHA) ile atış, gemilerden karaya çok namlulu roketatar atışları, denizaltı savunma harbi roketi atışları ve deniz topçusu ile uçakların koordineli bir şekilde atış yapmaları düşünülüyor. 

YABANCI ÜLKELERİN ASKERİ TEMSİLCİLERİ GÖZLEMCİ OLARAK KATILACAK 

Düzenlenecek olan tatbikatın son aşamasında Akdeniz ve Ege'yi kapsayacak şekilde 83 gemi tarafından, 22 liman ziyarette bulunacak. Ayrıca, 5 Haziran'da gerçekleştirilecek olan seçkin gözlemci gününde, askeri ve mülki erkan ile yabancı ülke askeri temsilcileri de gözlemci olarak tatbikata katılacak. ‘TANITIM TOPLANTISI YAPILDI’ Tatbikatın tanıtım toplantısı Kocaeli'nin Gölcük ilçesindeki, Donanma Komutanlığı Deniz Harp Merkezi Komutanlığı'nda gerçekleştirildi. Toplantıya, Mayın Filo Komutanı Tümamiral Ayhan Gedik, DENİZKURDU-2021 Tatbikat Direktörü Tuğamiral Yalçın Payal, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Harekat Başkanı Tuğamiral Hasan Öztürk, Deniz Harp Merkezi Komutanı Deniz Albay Timur Yılmaz katıldı.

‘YETENEKLERİ DENEME İMKANI BULACAĞIZ’ 

Toplantıda konuşan DENİZKURDU-2021 Tatbikat Direktörü Tuğamiral Yalçın Payal, ‘Tatbikatta, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve bağlı olduğu komutanlıkların sevk ve idare etkinliklerin denenmesi, karargah personeli ve tatbikata katılan unsurların çok tehditli ortamda muhakeme öngörü ve karar verme yeteneklerinin değerlendirilmesi, diğer kuvvet komutanlıkları ve kamu kurumlarıyla müşterek çalışılabilirlik usullerinin de karşılıklı destekleme imkan kabiliyetlerinin denenerek, deniz kuvvetleri unsurlarının eğitim seviyelerinin yükseltilmesi hedeflenmektedir.' ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal