Menopoza Girmek Engellenebilir mi?

Menopoz nedir? Menopoza girmek engellenebilir mi? Menopoz döneminden sonra bir daha adet olunur mu? Her kadının hayatında mutlaka yaşayacağı menopoz döneminde nelere dikkat etmek gerekir. İşte menopoz hakkında merak ettikleriniz.

25.05.2019-13:26 - (Son Güncelleme: 25.05.2019-13:15)

Öncelikle menopoz denildiği zaman aklımıza  kadının artık yumurtalıklarının işlevselliğini kaybetmesi ve hormon salgılamayı bıraktığı anlamı gelir. Yumurta üretilmeyince  adet kanaması da gerçekleşmez.

 

Bir sene süresince adet görmemiş ve menopoza girdiği kesinleşmiş bir kadının bazı ilaçlar kullanılarak ya da ameliyatlar ile tekrar yumurtalıkların görevlerini yerine getirmesini sağlamak maalesef mümkün değildir.

Menopoza girdiği onaylandıktan sonra hiçbir tıbbı müdahale tekrardan adet görmeyi sağlayamaz.

Menopoza giren bir kadına bazı hormon tedavileri uygulanır. Bununla amaç menopozun sebep olduğu sorunları en aza indirmek yada bu sorunları tamamen önlemektir. Fakat şu da gerçektir ki menopoz belirtilerini ortadan kaldırmak tekrar adet görüleceği demek değildir. Hormon tedavisi ile kadının azalan östrojen ileprogesteron hormonları takviye edilerek normal seviyelerde tutulmasına imkan sağlanır. Böylelikle belirtiler daha az olur ve uzun vadede oluşabilecek problemler en aza indirilir.

 

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal