Evde Yanık Kompresi Nasıl Yapılır? Yanıklara Ne İyi Gelir?

Yanıklara nasıl müdahale edilmelidir? Evde başınıza gelen yanık olaylarında acil durum olarak ne yapmalı? Ev yapımı yanık kompresi nasıl yapılır? Sık sık başınıza geliyorsa ve yanık durumlarında ne yapacağınızı bilmiyorsanız işte size tavsiyeler.

25.05.2019-13:09 - (Son Güncelleme: 25.05.2019-12:50) Evde Yanık Kompresi Nasıl Yapılır? Yanıklara Ne İyi Gelir?

Her insan bir döneminde yanlışlıkla istemeden bir yerlerini muhakkak yakmıştır. Cildin alabileceği en feci hasarlardan biri de yanık ve yanma durumlarıdır. Bu nedenle yanıklara ne iyi gelir bilginizin olması her zaman yararınıza olacaktır.

ACİL DURUM YANIK KOMPRESİ  

Malzemeler

-10 santigrat derecede yarım litre su
-5 damla lavanta yağı


Hazırlanışı ve Uygulanışı

Suyun içine beş damla lavanta yağı damlatıp iyice çalkalayın. Temiz bir kumaş parçasını bu suyun içinde ıslatın ve bezi yanık olan bölgenize nazikçe uygulayın. 15 dakika süresince yaranın üzerinde bekletmeniz lazım. Bu şlemi günde üç defa yapın.

YANIK SONRASI FORMÜLÜ

Malzemeler

2 damla nane yağı
25 damla lavanta yağı
60 gram ayçiçeği yağı


Hazırlanışı ve Uygulanışı

Verdiğimiz ölçülerde hazırladığınız tüm malzemeleri bir kase içinde iyice karıştırın. Karışımı iyice çalkalayın ve yağların iyice birbiri ile içiçe geçtiinden emin olun. Yanığın olduğu bölgeye günde bir kaç defa olarak bu karışımı sürebilirsiniz.
Nane yağı yok ise onun yerine saman çiçeği yağı da olabilir. Bu uygulama bilhassa güneş yanıklarını hafifletip, cildi iyileştirmek için oldukça etkilidir. Tatile çıkmadan önce ne olur ne olmaz diyerek bu yağı da çantanıza eklemekte yarar vardır.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal