Menderes, 58.Ölüm Yılında Anıt Mezarı Başında Anıldı

Eski Başbakan Adnan Menderes, ölümünün 58. yılında Topkapı'da bulunan anıt mezarında ziyaret edildi.

17.09.2019-14:04 - (Son Güncelleme: 17.09.2019-13:51)

Eski Başbakan Adnan Menderes, ölümünün 58. yılında Topkapı'da bulunan anıt mezarında anıldı. 

Törene dahil olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Merhum Başbakan Menderes'le birlikte Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan'ı rahmet ve minnetle andığını dile getirdi.

Soylu konuyla ilgili şu sözleri söyledi:

"17 Eylül 1961’de Adnan Menderes ve arkadaşları Türk demokrasisi ile beraber bir cinayete kurban gitmiştir. Toplumun istisnasız tüm kesimleri, bu meseleyi böyle ifade edecek cesarete sahip oldukları zaman, bilmeliyiz ki hiç kimse Türk demokrasisine, milletin iradesine, böyle bir taarruza bir daha meyil edemeyeceklerdir. Etse bile milletimiz izin vermeyecektir. Eğer bu millet 15 Temmuz gecesi, darbecilerin uçaklarına, tanklarına karşı meydanlara inmiş, şehit olmuş, gazi olmuş, ülkenin istikrarına ve demokrasisine sahip çıkmışsa işte bunun sebebi şurada her yıl yaptığımız buluşmalar, darbecilere okuduğumuz lanetler, darbeye karşı oluşturduğumuz ortak demokrasi bilinci ve teyakkuzudur." 

Soylu, Eski Başbakan Menderes ve arkadaşları hakkında yalan haber iddialarına yönelik şöyle konuştu:

“Bu insanların karşı karşıya kaldıkları iftiralar, sadece bu insanların şahsına atılan iftiralar değildir. Bu millete atılan iftiralardır. Siz severseniz, siz iktidara getirirseniz, siz tutarsanız, siz dua ederseniz, siz onlarla beraber olursanız, sizin sevdiklerinizi böyle yaparız diye millete yapılan bir hakarettir.” 

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal