Memur zammı son dakika: Memur maaşına Temmuz ayında ne kadar zam yapılacak? Memur maaş zammı ne zaman açıklanacak?

Kamu kurumlarında memur olarak görev yapan milyonlarca çalışan, memur maaş zammı konusundaki son dakika gelişmelerini merak ediyor. Bugün gerçekleştirilen Kabine’de alınacak kararlar arasında memur zammının da olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Peki Memur maaşına Temmuz ayında ne kadar zam yapılacak? Memur maaş zammı ne zaman açıklanacak? İşte tüm detaylar...

03.07.2023-17:35 - (Son Güncelleme: 03.07.2023-17:35)

Milyonlarca çalışan memur maaşına yapılacak zammın ne kadar olacağını merak ediyor. En düşük memur maaşının 22 bin liraya çıkarılması büyük heyecan yaratırken diğer kamu çalışanlarının maaşlarında da görev, unvan, derece ve mesleki kariyer gibi göz önünde bulundurularak iyileştirmeler yapılması bekleniyor. Konu bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde gerçekleştirilecek olan Kabine Toplantısında ele alınacak. Peki Memur maaşına Temmuz ayında ne kadar zam yapılacak? Memur maaş zammı ne zaman açıklanacak?

Memur maaşına Temmuz ayında ne kadar zam yapılacak?

Memur zammı bu ay belli olacak. Belirlenen zam oranına TÜİK tarafından yapılan açıklamalar baz alınarak 6 aylık enflasyon farkı da eklenecek.

Bilindiği üzere; Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın başkanlığında, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bürokratları teklife son şeklini verecek.

En düşük memur maaşının 22 bin TL olması bekleniyor. Öte yandan diğer memurlar içinse görev, unvan, derece ve mesleki kariyer kriterlerine göre kademeli artış yapılacak.

Memur Zammı Son Dakika

Düzenleme TBMM’ye geliyor

Memur zammı düzenlemesi için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Memur maaşlarıyla ilgili düzenlemeyi bayram sonrası hızlıca Meclis'imizin takdirine sunacağız" açıklamasının ardından gözler TBMM'ye çevrildi.

Teklifin Meclis'e sunulması sonrası süreç komisyon görüşmeleri ile başlayacak.

Plan ve Bütçe Komisyonu'nda yapılacak görüşmeler ve oylamanın ardından kabul edilerek kısa zamanda Genel Kurula gelmesi bekleniyor.

Memur Zammı Son Dakika-1

Memur maaş zammı ne zaman açıklanacak?

Memur zammı ile ilgili teklif metninin TBMM tatile girmeden yasalaştırılarak hayata geçmesi bekleniyor. 

Kabine Toplantısı'nın 3 Temmuz Pazartesi günü yapılması bekleniyor. Kritik toplantıda İsveç'in NATO üyeliği de dahil olmak üzere birçok konu ele alınacak.

Kabine Toplantısı gündemine memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam oranı ile torba yasa var.

Torba yasa kanun teklifinin taslağı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onay vermesinin ardından TBMM'de hızla gündeme gelecek komisyon sonrası Meclis Genel Kurulu aşaması olacak.

Torba kanun, memur maaşı ve emeklilerin durumuna dair düzenlemeler yer alıyor.Kira artışının yüzde 25 ile sınırlanması da bu paket içerisinde yer alacak.

Bir başka konunun da gençlere bilgisayar ve telefon alımında vergi muafiyeti olması bekleniyor. Bu konunun da pakette yer alacağı öngörülüyor.

Kabine Toplantısı'nın gündeminde yer alacak bir diğer konu ise ekonomik gelişmeler olacak.

İsveç'in NATO üyeliği konusu da ülkede Kur'an-ı Kerim yakılması nedeniyle tekrar ele alınacak.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal