Memur zamlı maaşları ne zaman yatacak? Temmuz 2022 memur zammı belli oldu mu, ne kadar olacak?

Memur maaşlarına Temmuz ayında yapılacak olan son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrasında yaptığı konuşmasında milyonlarca çalışana Temmuz zammı ile ilgili müjdeyi verdi. Bu duyurunun ardından ise 'Memur zamlı maaşları ne zaman yatacak?' 'Temmuz 2022 memur zammı belli oldu mu, ne kadar olacak?'sorularının yanıtları araştırılmaya başlandı. İşte, Cumhurbaşkanının açıklamaları ve memur zamlı maaşlarının yatacağı tarih..

28.06.2022-11:27 - (Son Güncelleme: 28.06.2022-11:27) Memur zamlı maaşları ne zaman yatacak? Temmuz 2022 memur zammı belli oldu mu, ne kadar olacak?

Milyonlarca çalışanın merakla beklediği Temmuz ayı zamlı memur maaşları ile ilgili son dakika gelişmeleri öne çıkıyor. Günlerdir beklenen kritik Kabine Toplantısı'nda ise memur maaşlarına yapılması düşünülen Temmuz ayı zammı ile ilgili son dakika gelişmesi yaşandı. Milyonlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın toplantı sonrası verdiği müjdeli habere sevinirken, zamlı maaşları ne zaman alacaklarına dair araştırmalar yapmaya başladı. İşte, 2022 Temmuz memur zamlı maaşları hakkında tüm detaylar.

Memur zamlı maaşları ne zaman yatacak?

Beştepe'de gerçekleştirilen Kabine Toplantısı'na başkanlık eden Cumhurbaşkanı Erdoğan,i toplantının hemen ardından basının karşısına geçti ve toplantıda alınan yeni kararları duyurdu. Milyonlarca çalışanın merakla beklediği Temmuz zamları ile ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, memur maaşlarına yapılacak zam detaylarını ve ödeme tarihlerini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Kabine toplantısının ardından alınan yeni kararları açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 8 Temmuz tarihinde memurların zamlı maaşlarının kendilerine ödeneceğini duyurdu. Erdoğan, konuyla ilgili konuşmasında yılbaşında hem çalışanların hem de emeklilerin maaşlarını yeniiden gözden geçireceklerini ne yapılması gerekiyorsa da onu vereceklerini belirterek Temmuz ayı memur maaşlarının Kurban Bayramı'nda önce 8 Temmuz tarihinde zamlı olarak ödeme konusunda aldıkları yönünde ifadeler kulandı.

Temmuz 2022 memur zammı belli oldu mu, ne kadar olacak?

Emekli ve memur maaşlarına yapılacak olan zamla ilgili gözler 6 aylık enflasyon rakamlarına çevrildi. Son 5 aylık enflasyon oranları yüzde 35,64 oranında gerçekleşirken 5 aylık enflasyon farkı ise en son 28,14 olarak belirlenmişti.

Temmuz memur maaş zam tutarı ile ilgili heyecanlı bekleyiş Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları sonrası sürmeye devam ediyor. Temmuz ayında ne kadar zam alacaklarını merak eden memurlar 'Temmuz 2022 memur zammı belli oldu mu?' sorusuna yanıt aramaya başladılar.

Memur zamlı maaşları ne zaman yatacak

Yılda iki kez 6 aylık enflasyon farkı ile birlikte toplu sözleşme oranına göre belirlenen memur maaş zamları şimdi için gözler Haziran ayı için açıklanacak enflasyon rakamlarına çevrildi. 4 Temmuz tarihinde son 6 aylık enflasyon oranı belli olduktan sonra en düşük ve en yüksek memur maaşı da bu rakamlar doğrultusunda netlik kazanacak.

Konuya ilişkin bir açıklama yapan AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, açıklamasında memur maaş zam oranlarında yüzde 40'ı işaret etmişti.

Elvan Çıldır
elvan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal