Memur ve emekli maaşı ne zaman yatacak, bayramdan önce ödenecek mi? Milyonların gözü hükümetten gelecek açıklamada

Ramazan Bayram’nın başlamasına kısa bir süre kala memur ve emekli maaşlarının bayram öncesi hesaplarda olup olmayacağı sorusu merak ediliyor. Geçen maaş ve ikramiye ödemeleri aynı anda memur ve emeklilere ödenmişti. Bu yıl da benzer bir uygulamanın yapılması bekleniyor. Peki Memur ve emekli maaşı ne zaman yatacak, bayramdan önce ödenecek mi? İşte konu hakkında merak edilenler…

30.03.2024-10:42 - (Son Güncelleme: 30.03.2024-10:42)

Genelde ayın ikinci yarısında maaşlarını alan memur ve emekliler, Ramazan Bayramı’nın 10 Nisan tarihine denk gelmesi sebebiyle ödemelerini erken alıp alamayacaklarını merak ediyorlar. Öte yandan SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yılda iki defa ödenecek olan bayram ikramiyelerinin de maaşlarla beraber ödenip ödenmeyeceği gündemde yer alan konulardan birisi. Keza geçtiğimiz bu türde bir uygulama gerçekleştirilmiş ve maaşlar ile ikramiye ödemeleri aynı anda hesaplara yatmıştı. Peki Memur ve emekli maaşı ne zaman yatacak, bayramdan önce ödenecek mi?

Memur ve emekli maaşı bayramdan önce yatacak mı?

Her yıl olduğu gibi bu yıl da emekli maaşı ödemeleri, SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklilerine göre farklı günlerde yapılacak.

Geçen yıl Ramazan Bayramı'nda maaş ödemeleri, bayram öncesinde yapılmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasına göre, bu yıl kamu çalışanları 8-9 Nisan'da idari izinli olacaklar. Maaş ödemeleri genellikle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından gerçekleştiriliyor, bu nedenle bakanlık çalışanlarının izinli olması bekleniyor. Nisan ayı emekli ve memur maaşı ödemeleriyle ilgili henüz resmi bir duyuru yapılmadı. Ancak Ramazan Bayramı'nın 10-12 Nisan tarihlerine denk gelmesi nedeniyle ödemelerin bu tarihlerden önce yapılması muhtemel görünüyor.

Memur ve emekli maaşı ne zaman yatacak, bayramdan önce ödenecek mi? Milyonların gözü hükümetten gelecek açıklamada

Emekliler maaşla beraber ikramiye de alacak

2024 Nisan ayında, 16 milyon SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklisi, maaşlarının yanı sıra ikramiye ödemelerini de alacaklar.

Ramazan Bayramı ikramiyesi %50 artışla birlikte 3.000 liraya çıkarıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bayram ikramiyesi ödemelerinin 2-5 Nisan tarihleri arasında hesaplara yatırılacağını açıkladı. 2023 yılında Ramazan Bayramı 21-23 Nisan tarihlerinde kutlanmıştı. Geçen yıl SSK emeklilerinin ödemeleri 14-16 Nisan tarihlerinde, Bağ-Kur emeklilerinin maaş ödemeleri ise 17-18 Nisan’da gerçekleştirilmişti.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal