Memur ve emekli için flaş gelişme! 4 Temmuz tarihi zam oranı bekleniyor: Enflasyon zammına bir yenisi daha

Milyonlarca memur ve emekli için de Temmuz ayında maaşlara yapılacak zam oranını bekliyor. Özellikle emeklilerin ve memurların alacakları zam oranlarını enflasyon belirliyor. Buna göre de SSK ve Bağ-Kur emeklileri 6 aylık enflasyon oranı kadar artış alırken memurlar ve memur emeklileri de toplu sözleşme artışına ilaveten enflasyon farkı alacak.

07.06.2022-10:35 - (Son Güncelleme: 07.06.2022-17:09) Memur ve emekli için flaş gelişme! 4 Temmuz tarihi zam oranı bekleniyor: Enflasyon zammına bir yenisi daha

Milyonlarca emekli ve memur temmuz ayında açıklanacak olan zam oranlarını merakla bekliyor. 

Emekli ve memur temmuz zammı için 5 aylık fark netleşti.

5 aylık enflasyon oranı ile SSK ve Bağ-Kur emekli zammı 35,64,

5 aylık memur zammı 35,14,

5 aylık enflasyon farkı 28,14 olarak hesaplandı.

Ocak ayında ne olmuştu?

Memur ve emeklinin maaşına 1 Ocak’tan itibaren gerçeli olacak suretle 2021’in son 6 aylık (temmuz-aralık) döneminde ortaya çıkan enflasyona göre zam yapılmıştı. Memur ve memur emeklisinin ise yüzde 5’lik ocak ayı toplu sözleşme zammına yüzde 2.5’lik ilave yapılmış böylece toplam zam yüzde 30.95’e çıkmıştı. Benzer bir artış sisteminin Temmuz ayında da olması bekleniyor.


Temmuz ayında 'Ek zam' gelecek mi?

Özel bir haber ajansının haberi doğrultusunda, Bu gelişmeler ışığında Temmuz ayında da 2500 TL olan taban maaşın yükseltilmesi söz konusu olabilecek. 13 milyar TL'lik yıllık maliyetten yola çıkılarak yapılan hesaplamalara göre ise burada rakamın 3500-4000 TL olması bekleniyor. Bunun dışında yüzde 7 olan toplu sözleşme artışının da yükseltilmesi, seyyanen zam formülünün ortaya çıkartılması da gündemde.

Bu artışlara 4 Temmuz'da açıklanacak 6 aylık enflasyon oranı belli olduktan sonra netlik kazancak. Bu bağlamda,  yapılacak değerlendirme sonunda ek refah artışının boyutu ve şekli de ortaya çıkmış olacak . Bu artışların yapılabilmesi için Meclis'ten yasa çıkartılması da gerekmekte. Yasa çıktıktan sonra ek zam farkları da emeklilerin ve memurların maaşlarına ayrıca yatırılacak.

İbrahim Turna
ibrahim_313@outlook.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal