Memur, Memur Emeklisi, SSK ve Bağ-Kur Emeklisi Olanların Yeni Maaşları Belli Oluyor

Asgari ücretin açıklanmasıyla memur, memur emeklisi, SSK ve Bağ-Kur emeklisi kendilerine yapılacak zammı bekliyor. Yeni maaşların bazıları 3 Ocak’ta netleşecekken bazıları da belli oldu.

25.12.2021-11:09 - (Son Güncelleme: 25.12.2021-17:46)

Piyasa Katılımcıları Anketi'ndeki TÜFE tahminine göre, memur maaşlarına Ocak ayında yüzde 5’lik zamma ek olarak yüzde 11,2 enflasyon farkının olması beklendiği ifade edildi. Yapılan tahminlere göre, aile yardımı dışında en düşük maaşın 5 bin 31 liraya ulaşması bekleniyor. Memur maaşlarına ek olarak bir zam daha yapılması planlanırken, diğer bir artışında aile yardımlarında olacağı belirtildi. 


Milyonların gelirinin artacağı yeni maaşlar hesaplandı. Ocak ayı itibarıyla hem çalışan hem de çalışmayan milyonlarca kişinin gelirinin artacağı açıklandı. Asgari ücretin açıklanmasıyla memur, memur emeklisi, SSK ve Bağ-Kur emeklisi kendilerine yapılacak zammı bekliyor. Yeni maaşların bazıları 3 Ocak’ta netleşecekken bazıları da belli oldu.   

AİLE YARDIMLARINA EK ZAM YAPILACAK

Aile yardımlarına yapılacak olan yüzde 16.2'lik zam tahminine göre, 6 yaş altı 2 çocuğa sahip eşi çalışmayan memur ailelerine 683,73 lira destek yapılacağı ifade edildi. Öte yandan memurlara 3 ayda bir toplu sözleşmesi ikramiyesi uygulanıyordu. Bu ikramiyelere yapılacak olan zam 135 lirayken yeni yılın ilk yarısında 400, ikinci yarısında ise bu oran 428 liraya çıkacağı belirtildi. 

Ocak ayı itibariyle memur emeklisine uygulanacak olan zam yüzde 16.2 olursa bu durumda en düşük memur emekliği maaşı 3 bin 275 lirayken yeni yılda 3 bin 806 liraya ulaşacak. Öte yandan memur emeklilerinin de yeni yılda memurlar için yapılacak olan ek zamdan da yararlanmasının beklendiği ifade edildi. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal