Memur Alımları

İşveren ve işçi arasındaki sözleşmeye bakılarak bazı tanımlamalar yapılmıştır. İş Kanunu'na göre yapılan bu tanımlamalardan hareket edilmeksizin halk arasında bilinen hali ile kamu ve özel kurumlarda çalışan işçiler bulunur.

24.03.2020-14:57 - (Son Güncelleme: 24.03.2020-14:56) Memur Alımları

Memur adı altında bilinen kamu kurumları çalışanlarının ise tabi oldukları kanun diğer çalışanlara göre daha farklıdır. İstihdamın kamu kurumlarında yani devlet tekelindeki yerlerde yapılmasının şartı devletin onay vermesi ve ihtiyacın olmasıdır. Belli şartların yerine getirilmesi halinde de mamur alımları gerçekleşir.

Şartlar Nelerdir?

Devlet kurumlarında çalışmak isteyenler için en çok merak edilen konuların başında bunu yapabilmek için zorunlu olan şartlar gelir. Şartların tamamını incelemek devlete bağlı kurumların sayısı nedeniyle imkansıza yakındır. Bilinen hali ile zorunlu olanların başında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak ve yüz kızartıcı bir suçtan dolayı adli sicil kaydının bulunmaması gerekir. Temelde olması gereken bir diğer şart ise 18 yaşından büyük olmaktır. Bazı kurumlar ihtiyaçları doğrultusunda KPSS adı ile bilinen sınavdan puan alınmasını isterken bazıları özel sınavlar da ekleyebilir. Kurumun ihtiyaç ve işleyişine bağlı olarak değişir.

KPSS Şart Mıdır?

Devlet kurumlarında çalışmak isteyen kişilerin en başta bilmesi gereken kurumla alakalı geçmiş dönemde karşılaşılan şartları takip etmektir. Genel anlamda beklenenin dışında bir şartın eklenmesi nadir durumlarda görülür. Bunun için KPSS de genelde en fazla girilmesi gereken sınavların başında gelir. Çünkü kamu personeli olmak isteyenler için yapılan bir sınav olduğundan dolayı bir çok kurum bu sınava girmiş olmak şartını ister.

Devlet Memuru Olarak Çalışmak Nasıldır?

657 sayılı devlet memurları kanununa bağlı olarak çalışılması gerekir. Özel sektör çalışanlarından farklı olarak bir işleyişi bulunur. Ayrıca kurumlara göre değişen özel çalışma şartları da uygulanabilmektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal