KPSS'siz Memur Alımı

Devlet memuru olmak için devlet tarafından işletilen bir kurumda istihdam edilmek şarttır. İhtiyaç ve bütçe ekseninde karar verilen sayıda memur alımlarının yapılması için ise dönem dönem ilanlar verilir.

24.03.2020-14:55 - (Son Güncelleme: 24.03.2020-14:54) KPSS'siz Memur Alımı

İlanlar belli şartlarda olması gereken adayların başvurusu ile tamamlanır. Şartlar arasında en sık göze çarpan ise KPSS sonuçlarına göre puan talebinde bulunan kurumların oldukça fazla olmasıdır. Bundan dolayı KPSS şart olmayan memurluk için ciddi bir takip gerekebilir.

KPSS Nedir?

Kamu personeli istihdam etmek isteyen devlet kurumları bazı şartları taşıyan kişilerin kurumlara başvuru yapmasını ister. Bundan dolayı da eleme yapabilmek adına KPSS adı altında devlet memuru olmak isteyenler için bir sınav yapar. Bu sınavda genel kültür ve genel yetenek olmak üzere iki bölüm bulunur. Bölümdeki sorular lisans eğitimi almış kişiler için veya ortaöğretim mezunları için ayrı ayrı düzenlenir.

KPSS Memur Olmak İçin Şart Mıdır?

KPSS sonuçlarına göre açıklanan puanlar bazı kurumlar için oldukça önem arz eder. Çünkü devlet memuru atamalarında başvuranların tercih ve puan sıralamalarına göre yapılan çok fazla alan vardır. Bir de aksi durumda olan ve sınav şartı bulunmayan kurumlarda bulunur. Bu kurumlar sadece uygulama veya mülakat ile devlet memuru temin ederler. Kurumları takip etmek ve sınava girmediyseniz bir şans elde etmek için çabalamak gerekir.

KPSS Şartı Olmadan Memur Olmak

Bazı devlet kurumları sınav şartı olmadan memur alımında bulunurlar. Bunun yerine mülakat veya çeşitli sınavlar yaparlar. Adalet Bakanlığı tarafından yapılan bazı sınavlar ile Sağlık Bakanlığı tarafından açılan bazı ilanlar bunların başında gelir. Kurumlar işleyişleri gereği daha çok pratik veya genel durum değerlendirmesi yapmayı uygun gördükleri alanlarda bu şekilde memur alımı yaparlar.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal