Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce Millet İttifakı'nın Başkan Adayının Abdullah Gül Olduğunu İddia Etti!

Muharrem İnce katıldığı bir televizyon programında, Millet İttifakı'nın başkanlık seçimleri adayını açıkladı.

03.12.2021-13:56 - (Son Güncelleme: 03.12.2021-14:48) Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce Millet İttifakı'nın Başkan Adayının Abdullah Gül Olduğunu İddia Etti!

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce katıldığı bir televizyon programında Millet İttifakı'nın adayı hakkında yorumlarda bulundu. Muharrem İnce konu hakkında yaptığı açıklamada şu sözlere değindi; "Ben anlaşacaklarını düşünüyorum Sayın Gül üzerinde, bekliyorum ben de duyuyorum."

CHP'den istifa ettikten sonra kendi partisi olan Memleket Partisi'ni kuran Muharrem İnce yaptığı açıklamalarda Millet İttifakı'nın başkan adayının Abdullah Gül olduğunu belirtti.

MİLLET İTTİFAKI'NIN ADAYI ABDULLAH GÜL OLACAK

Yaptığı açıklamalara devam eden Muharrem İnce diğer adayların Kemal Kılıçdaroğlu tarafından kabul edilmediğini vurgulayarak konu hakkında şu açıklamaları yaptı; "Meral Hanım ve ben bastırdığımız için vazgeçtiler projeden. Yoksa adayları Gül'dü. Ben anlaşacaklarını düşünüyorum Sayın Gül üzerinde, bekliyorum ben de duyuyorum."

ABDULLAH GÜL İSMİ DAHA ÖNCE BASINA SIZMIŞTI

Millet İttifakı’nda Cumhurbaşkanlığı seçimi için adaylık krizleri sürüyor. İttifak henüz bir aday belirleyememişken ortaya kulisleri karıştıran iddia atıldı. CHP’li Ekrem İmamoğlu, Canan Kaftancıoğlu ve Abdullah Gül’den gizli görüşme iddiaları gündeme bomba gibi düştü.

EKREM İMAMOĞLU, CANAN KAFTANCIOĞLU VE ABDULLAH GÜL ARASINDA GİZLİ GÖRÜŞME İDDİASI

Akşam Gazetesi’nin haberine göre, eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İstanbul Büyükşehir Belediyesi  (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile gizli bir görüşme gerçekleştirdiği iddia edildi. Bu görüşme CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı adaylı için Ekrem İmamoğlu’nun önünü kestiği haberlerini gündeme getirdi.

GİZLİ GÖRÜŞMEDE KILIÇDAROĞLU TARAFINDAN ÖNÜ KESİLEN EKREM İMAMOĞLU YARDIM MI İSTEDİ?

İddiaya göre adaylık konusunda Kılıçdaroğlu tarafından önü kesilen Ekrem İmamoğlu kendi önünün açılması için eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile taktiksel gizli bir görüşme gerçekleştirmiş olabilir. CHP’de Cumhurbaşkanlığı adaylığı için Kemal Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş arasında çekişme yaşandığı biliniyor. CHP’nin seçimleri kazanmak için ise HDP’ye umut bağladığı da bilinenler arasında yer alıyor.

CHP CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ İÇİN HDP’YE UMUT BAĞLADI

CHP Milletvekili Aykut Erdoğdu katıldığı bir programda ‘Keşke Selahattin Demirtaş Cumhurbaşkanı seçilse, inşallah seçilir ülkemize de renk gelir ama düşük bir ihtimal’ demişti. Bu açıklamada CHP’nin seçimleri kazanmak için tamamen HDP’ye umut bağladıklarını kanıtlamış oldu.

ABDULLAH GÜL KİMDİR?

Abdullah Gül, 29 Ekim 1950 yılında Malatya'da doğmuştur. Babası Ahmet Hamdi Gül, annesi Adeviye Gül’dür. İlköğretim yıllarını, Gazi Paşa İlkokulu ve Nazmi Toker Ortaokulu‘nda tamamlamış, lise eğitimini ise Kayseri Lisesi’nde devam ettirmiştir.

Lise mezuniyetinin ardından, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’ni kazanarak İstanbul’a yerleşmiştir. 1974’te yine bu fakültede doktora yapmaya başlamış, çalışmalarını devam ettirmek için iki seneliğine İngiltere’ye gitmiştir. 1983’te ise İstanbul Üniversitesi’nden Doktor unvanı ile mezun olmuştur.

Abdullah Gül, Sakarya Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nde dersler vermiştir. Hatta bu bölümün kuruluş aşamasında da yer almıştır. 1989 yılında ise iktisat dalında Doçent olmuştur.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal