Meme Kanserine Yakalanan 75 Yaşındaki Erkek Hasta İyileşti

Samsun’da Emsal Tokuç’a (75) meme kanseri tanısı kondu. Özel bir hastanede yapılan ameliyatla sağlığına kavuşan Tokuç, ‘75 yaşındayım, bu kadar ağrı sızı olabiliyor insanda. Şimdi sağlık durumumu iyi, sağlığım yerinde çok şükür’ dedi.

02.02.2021-16:33 - (Son Güncelleme: 02.02.2021-16:33) Meme Kanserine Yakalanan 75 Yaşındaki Erkek Hasta İyileşti

Samsun’da meme kanseri tanısı konulan erkek hasta Emsal Tokuç (75), özel bir hastanede yapılan ameliyatın ardından sağlığına kavuştu. Ameliyatı gerçekleştiren Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Sedat Ocak, erkeklerde de meme kanserinin görüldüğünü söyleyerek, göğüste şişlik, akıntı ya da ciltte bir çekinti fark edildiğinde hiç vakit kaybetmeden doktora başvurulması gerektiğini vurguladı. Atakum ilçesinde yaşayan Emsal Tokuç, 8 yıl önce sol göğsünde bir şişlik hissetti. Ancak Tokuç, bunun ciddi bir durum olmadığını düşündü ve doktora gitmedi. Şişlik zamanla ağrı yapmaya başlayınca Tokuç, 3 ay önce kentte bulunan özel bir hastaneye başvurdu. Burada yapılan tetkiklerin ardından Tokuç'un meme kanseri olduğu ortaya konuldu. 1 ay önce de kanserli kitlenin alınması için ameliyat olan Emsal Tokuç, şu anda sağlık durumunun gayet iyi olduğunu belirtti.

Göğüs ağrılarının artmaya başlamasıyla doktora başvurduğunu belirten Tokuç, ‘En son ağrılar yoğunlaşınca doktora gelip ameliyat oldum. Doktorumun sayesinde Allah'a şükür iyi oldum. 75 yaşındayım, bu kadar ağrı sızı olabiliyor insanda. Şimdi sağlık durumumu iyi, sağlığım yerinde çok şükür. Tedavi sürecin devam ediyor’ dedi.

ERKEKLERDE DE GÖRÜLEBİLİR

Emsal Tokuç'a uygulanan tedavi hakkında bilgi veren Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Sedat Ocak, ‘Hastamız aslında 3 ay önce memede şişlik şikayetiyle bize başvurdu. Yaptığımız inceleme sonrasında sol memesinin alt kısmındaki 2-3 santimetrelik şişliğin incelenmesi gerektiğini kendisi ile paylaştık. Tetkikler sonrasında orada kitleyi tespit ettik. 1 ay önce de hastamızın ameliyatını gerçekleştirdik. Ameliyat sonrasında ek tedavilerimiz olacak. Kemoterapi veya radyoterapi tedavisi de uygulayabiliriz. Meme kanserinin erkeklerde de görülmesine rağmen kanser olmadığını düşündükleri için tanı koymada gecikmeler yaşanabiliyor. Bu nedenle sonuçlarımız bayanlar kadar iyi olmamakta. Bu nedenle erkeklerin de eğer göğüslerinde şişlik akıntı veya ciltte bir çekinti olduklarında muhakkak doktora başvurmaları gerekmektedir’ ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal