Melek Mosso Türk mü? Melek Mosso hangi şarkı ile meşhur oldu?

Melek Mosso'nun soyadının çok bilinmeyen bir terim oluşu, şarkıcının Türk olup olmadığı sorusunu akıllara getiriyor. Peki, Melek Mosso Türk mü?

14.05.2022-00:20 - (Son Güncelleme: 14.05.2022-00:20) Melek Mosso Türk mü? Melek Mosso hangi şarkı ile meşhur oldu?

Ünlü şarkıcı Melek Mosso, farklı tarzı ve caz konseptli müziği ile adını geniş kitlelere duyurmuştur. Soyadının Mosso terimi olması, şarkıcının Türk Mü yoksa yabancı asıllı mı olduğunu merak edenler Melek Mosso Türk mü? şeklindeki soruyla şarkıcının biyografisi hakkında bilgi sahibi olmak istiyor.

Melek Mosso

Melek Mosso Türk mü?

Asıl adı Melek Davarcı olan Melek Mosso, 11 Kasım 1988'de Kayseri'de dünyaya gelmiştir. Küçük yaşlarda Denizli Belediye Konservatuvarı'na giren ve orada müzik eğitimi alan melek Mosso, üniversite öğrenimini Adnan Menderes Üniversitesi'nde tamamladı. Müzik öğretmeni olarak mezun olan Melek Mosso, eğitim hayatı boyunca korist ve solistlik yaptı.

Eğitimini bitirdikten sonra İstanbul'a gelen ve Kadıköy - Beşiktaş hattında müzik yaparak kendisini tanıtan melek Mosso, aynı zamanda piyano, yan flüt, solfej ve armoni dersleri vermiştir ve müzik eğitimi almak isteyen öğrencileri konservatuvar sınavlarına hazırlamıştır. Farklı müzik yarışmalarına katılarak ödüller kazanan Melek Mosso, Acun Ilıcalı'nın hazırlayıp sunduğu 'O Ses Türkiye' yarışmasına da katılmıştır.

Melek Mosso

Müzisyen arkadaşlarıyla birlikte kurduğu Zbam The Band adlı grubuyla swing ve caz konseptine yakın müzikler yapan Melek Mosso farklı sahnelerde performanslar sergilemiştir. Müzik piyasasına girmesinin hemen ardından soyadını İtalyanca müzik terimi olan ve ‘gittikçe hızlanarak’ anlamı taşıyan ‘Mosso’ olarak değiştirmiştir.

Melek Mosso hangi şarkı ile meşhur oldu?

Kendine ait YouTube kanalında Yıldız Tilbe'nin "Vursalar Ölemem" adlı parçayı yorumlayan Melek Mosso, 100 milyonun üzerinde izlenme sayısına ulaşarak adını daha geniş kitlelere duyurmuştur. TV ekranlarının fenomen dizisi Çukur için yapılan "Hiç Işık Yok" adlı parçaya eşilik eden Melek Mosso, 2018 yılı içinde söz ve müziğini kendisine ait "Kedi" parçasıyla uzu süre radyoların çalma listelerinde yer almıştır.

Melek Mosso'nun seslendirdiği şarkılar:

"Kedi" (2018)

"Gölgen Yeter" (2018)

"Keklik Gibi" (2019)

"Vursalar Ölemem" (2019)

"Sarıla Sarıla" (2019)

"Gönül Gözü" (2020)

"Unutan Kazanır" (2020)

"Cumartesi Türküsü" (2020)

"Yalan" (ft. Aras) (2020)

"Kurtuldun Dediler" (2020)

"Kızgınım" (2021)

"Ağlarsam" (2021)

"Sonrası Kalır" (2021)

"Gel Desem de Gelme" (Aras ile) (2021)

"Zülüf" (Haluk Levent ile) (2021)

"Parayla Saadet Olmaz" (Sevda Yüklü Şarkılar) (2021)

"Hayatım Kaymış" (2021)

Elvan Çıldır
elvan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal