Melek Mosso kimdir, kaç yaşında, nereli?

Isparta konserinin iptal edilmesine sosyal medya üzerinden tepki gösteren Melek Mosso sosyal medyada gündem oldu. Birçok kullanıcı başarılı şarkıcıya destek verirken, Mosso'nun hayatına dair detayları da araştırmaya başladı. Peki, Melek Mosso kim, kaç yaşında? İşte Melek Mosso'nun hayatına dair detaylar...

26.05.2022-22:23 - (Son Güncelleme: 26.05.2022-22:23) Melek Mosso kimdir, kaç yaşında, nereli?

Sosyal medyadaki paylaşımlarıyla dikkat çeken Melek Mosso, bugün yaptığı paylaşımlarla yine çok konuşuldu. Yaptığı son paylaşımla adeta isyan eden şarkıcının hayatına dair detaylar merak konusu oldu. İşte Melek Mosso'nun hayatına dair detaylar...

Melek Mosso kim?

33 yaşında olan şarkıcı Melek Mosso 11 Kasım 1988 Kayseri doğumludur. İlk bestesini 7 yaşında yaparak müzik hayatına başlayan şarkıcı, 9 yaşında Denizli Belediyesi Konservatuvarı'na katılarak bağlama ile Türk Halk Müziği dersleri aldı. Sonrasında müzik eğitimini Güzel Sanatlar Lisesi'nde sürdürdü. Liseye giderken flüte merak salan Mosso, ardından Adnan Menderes Üniversitesi Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Bölümü'ne giderek eğitim aldı. Üniversitede okuduğu sürede korist ve solistlik yapmıştır.

Üniversiteden mezun olduktan sonra İstanbul'a gelerek sokak müziği yapmıştır. Aynı zamanda piyano, yan flüt, solfej ile armoni dersleri ve konservatuvara hazırlanan öğrencilere müzik dersi vermiştir. Birçok şarkısına katılarak ödül almıştır. Müzisyen arkadaşlarıyla bir araya gelerek kurdukları Zbam The Band adlı grupla swing ile caz konseptinde müzikler yapmış ve farklı sahnelerde performansını göstermiştir.

 melek mosso kimdir

Yıldız Tilbe'ye ait "Vursalar Ölemem" adlı şarkısını söylediği videosu ile 100 milyondan fazla izlenmeye ulaşmıştır. No.1'in Çukur isimli dizi için yaptığı "Hiç Işık Yok" adlı şarkıda gruba eşlik etmiş ve yine 100 milyondan fazla izlenmeye ulaşmıştır. 2018'de sözü ve müziği kendisine ait olan "Kedi" şarkısıyla uzun zaman radyolarda çalma listesinde birinci olmuştur.

Esmagül Koçak
esmagulk@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal