Mehmet Şimşek o ismi işaret etti: Merkez Bankası yeni Başkanı belli oldu

14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimleri sonrası yeni Kabine üyelerinin kimler olacağı sorusu gündemi meşgul ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu akşam açıklayacağı üyeler arasında yer alacağına kesin gözüyle bakılan Mehmet Şimşek’in Merkez Bankası Başkanı olarak Hafize Gaye Erkan ile çalışmak istediği öğrenildi. İşte detaylar...

03.06.2023-11:22 - (Son Güncelleme: 03.06.2023-17:38)

Türkiye’nin yeni döneminde ekonominin koltuğuna oturması beklenen Mehmet Şimşek’in göreve geldikten sonra Merkez Bankası Başkanı olarak Hafize Gaye Erkan'ın getirileceği konuşuluyor. Görevinin resmileşmesi durumunda Erkan, Merkez Bankası’nın ilk kadın başkanı olacak. 2017'de ABD'de Banka Başkanlığı'na yükselince ismi 'müthiş Türk kızı' olarak anılmaya başlanmıştı.

Şimşek, Erkan’ı işaret etti

ABD medyası ona 'müthiş Türk kızı' diyor. Finans dünyasında Hafize Gaye Erkan'dan çok güvenilir bir isim diye bahsediliyor. Seçimlerin ardından gözler yeni oluşacak kabineye geçti. Ekonominin başına Mehmet Şimşek bekleniyor. Şimşek'in göreve gelirse Merkez Bankası Başkanı olarak Hafize Gaye Erkan ile çalışmak istediği ortaya çıktı.

Merkez Başkanı Yeni Başkanı

ABD’nin en genç finans profesörü

1982 doğumlu olan Erkan, İstanbul Erkek Lisesi'ni ikincilikle, Boğaziçi Üniversitesi'ni birincilikle bitirip tam burslu olarak ABD'ye gitti. Erkan, ABD'nin en genç finans profesörü olup iş dünyasında başarı basamaklarını hızla çıktı, banka başkanlığına kadar yükseldi, finans alanında önemli kadınlar listesine girdi.

Merkez Bankası’nın ilk kadın başkanı olacak

TV100'ün haberine göre Erkan görevi kabul edip Türkiye'ye dönerse Merkez Bankası'nın ilk kadın başkanı olacak.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal