Mehmet Naci İnci

Melih Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanması üzerine üst yönetim kadrosu şekilleniyor. Rektör Yardımcılığı görevine Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu ile Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Naci İnci getirildi. Mehmet Naci İnci kimdir?

08.02.2021-16:07 - (Son Güncelleme: 08.02.2021-16:07) Mehmet Naci İnci

Prof. Dr. Metin Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanması üzerine üniversitenin üst yönetim kadrosu da şekillenmeye başladı. Buna göre Rektör Yardımcılığı görevine Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu ile Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Naci İnci getirildi. Peki Prof. Dr. Mehmet Naci İnci kimdir? Mehmet Naci İnci kariyerine dair detaylar...

PROF. DR. MEHMET NACİ İNCİ KİMDİR? 

 Prof. Dr. Naci İnci, 1987'de Marmara Üniversitesi’nden fizik dalında lisans derecesini, 1992 yılında ise fiber optik sensörler alanında Heriot-Watt Üniversitesi’nden (İngiltere) doktora derecesini aldı. 1993-1994 yılları arasında Stanford Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Bölümü’nde optik haberleşme alanında doktora sonrası çalışmalar gerçekleştirdi. 1994’te Boğaziçi Üniversitesi Fizik Bölümünde yardımcı doçent oldu. 1996’da doçentliğe yükseltildi. 

PROF. DR. MEHMET NACİ İNCİ KARİYERİ

1998-1999 yıllarında fiber optik sensörlerin endüstriyel uygulamaları üzerine Gunma Üniversitesi’ne (Japonya) konuk araştırmacı olarak görev aldı. 1999-2005 yılları arasında Sabancı Üniversitesi, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesinde öğretim üyeliği yaptı; üniversitenin temel ve araştırma laboratuvarları ile diğer lisans ve lisansüstü programlarının kurulmasında görev aldı. 

 2005 yılında Boğaziçi Üniversitesi Fizik Bölümü’ne profesör olan ve 2014-2018 döneminde bölüm başkanlığı yapan İnci, Stuttgart Üniversitesi (Almanya), Gunma Üniversitesi (Japonya), Norveç Teknik Üniversitesi ve Heriot-Watt Üniversitesi olmak üzere (İngiltere) yurtdışında çeşitli üniversitelerde konuk profesör olarak yer aldı.

Prof. Dr. Naci İnci fiber optik, nano partiküller ve uygulamalarının fiziği, kuantum bilişimi, optik sensörler, kuantum optiği, kuantum kriptografisi konuları hakkında çalışıyor ve bu alanda araştırmalar yürütüyor. Üniversite-sanayi ilişkilerinin geliştirilmesine yönelik katkıları kapsamında ise Prof. Dr. İnci’nin iki uluslararası patenti bulunmaktadır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal