Meditasyon Nedir?

"Meditasyon nedir?" merak edilen bir sorudur. Özellikle evde etkili meditasyon yapmak isteyen kişiler sıklıkla "meditasyon nedir?", "meditasyon işe yarar mı?", "evde meditasyon nasıl yapılır?" sorusunu sormaktadır.

17.03.2021-13:37 - (Son Güncelleme: 29.06.2021-17:49)

Meditaston, Latince meditatio kelimesinden türetilen bir kelimedir ve derin bir şifa, rahatlama ve konsantrasyon yöntemidir. 21. yüzyılda iş, okul ve özel hayatımızda yoğun stresi azaltma, düşünceleri ve stresi yönetip yöneltme ve verimliliği arttırmak için kullanılmaktadır.

MEDİTASYON NEDİR?

'Meditasyon nedir?' sorusu sıklıkla sorulmaktadır. Meditasyon, en basit tanımıyla, çeşitli oturuş ve nefes alma metotlarıyla meşguliyeti yüksek, yorgun bir zihinden sakin bir zihne geçme denemesi olarak tanımlanabilmektedir.

Meditasyon bir hal ve oluş halidir. Halin ve oluşun etkin bir seviyesine ulaşabilmek için çeşitli araç ve metotlara ihtiyaç duyulmaktadır. İşte bu metotlar, meditasyon olarak adlandırılmaktadır. 

Meditasyon Oturuşu

Duru bir zihin için en etkili meditasyon yöntemi oturarak yapılan farkındalık meditasyonudur. Bu oturuşa Budizm'de "Zazen" denirken, yogada "Vipassana" adı verilmektedir. 

Zihnimiz her geçen dakika yüzlerce düşünce ile meşgul olmaktadır. Ayrıca bu düşüncelerin bazıları netken bazıları buğulu camların ardında gibidir. Belirgin değillerdir. İşte meditasyon, belirgin olmayan düşünceleri belirgin hale getirirken düşüncelerimizin hızını yavaşlatmayı gerektirmektedir. 

meditasyon nasıl yapılır?

MEDİTASYON NEDEN GEREKLİ?

Günümüzde, bir günde yüzlerce hatta binlerce uyaranla karşı karşıya kalıyoruz. Hal böyle olunca uyaranların fazlalığı, zihnimizin sonu gelmez döngüsünde kaybolmamıza neden oluyor. Bu şekilde, kendimizle olan temasımız kayboluyor. Sürekli değişen ve ilerleyen dünya hali de bazı önemli noktaların kaçırılmasına yol açıyor. 

İşte meditasyon, bütün bu uyaranlardan belirli bir süreliğine uzaklaşmamıza, bu şekilde, belirli bir süreyi sadece kendimize ayırmamıza yardımcı oluyor. 

MEDİTASYON İŞE YARAR MI?

"Meditasyon işe yarar mı?" sıklıkla sorulan sorulardan biridir. Meditasyon, daha duru bir zihin için işe yarayan ve gerekli bir uygulamadır. Ancak bu noktada, meditasyona başlayan kişiler hızlı bir sonuç beklemektedir. Bu sonucu göremeyince de vazgeçip meditasyondan uzaklaşmaktadır. Böylece yapılan meditasyon herhangi bir işe yaramamakta, aksine zaman kaybına yol açmaktadır. 

evde meditasyon nasıl yapılır?

EVDE MEDİTASYON NASIL YAPILIR? 

Meditasyon için herhangi bir araca ya da ekipmana ihtiyaç duyulmamaktadır. Bir halı, bir sandalye ya da bir koltuk meditasyon için yeterlidir. Oturulacak alanın rahat olması, bu noktada önemli bir detaydır. 

Evde meditasyon yapmak için rahat hissedilen bir mekanda rahat bir oturuş pozisyonu bulmak ve sadece içerisinde bulunulan anda kalmak düşünülmelidir.

Eğer meditasyona yeni başlanıyorsa YouTube'dan yönlendirmeli meditasyon dersleri izlenilebilir ve bu şekilde farklı teknikler öğrenilebilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal