Meclis Açılıyor: Cumhurbaşkanı Erdoğan Konuşma Yapacak!

TBMM bugün mesaisine başlıyor. Meclis’in açılışında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşma yapacak.

01.10.2021-09:41 - (Son Güncelleme: 01.10.2021-11:06) Meclis Açılıyor: Cumhurbaşkanı Erdoğan Konuşma Yapacak!

Meclis’in ilk gün mesaisi yoğun geçecek. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) bugün açılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan meclisin ilk iş gününde önemli konuları ele alacak.

MECLİSİN GÜNDEMİNDE NELER VAR?

Sabah'ta yer alan habere göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Meclis çatısı altında teröre karşı net durmanın, PKK ve FETÖ başta olmak üzere Türkiye'ye yönelik karanlık emelleri için çabalayan terör örgütleriyle topyekün mücadelede birlik ve beraberliğin önemini vurgulayacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir diğer konusu ise Yargı Reformu Strateji Eylem Planı'nın kapsamındaki yeni yargı reformu paketiyle ilgili çalışmalar yer alacak. Bölgesel sorunlarda açıklamada yer alacak. Afganistan, Suriye, Libya ve KKTC'deki gelişmelerin yanı sıra bölgesel diğer sorunlar konusunda yürütülen diplomatik temaslara da işaret edecek olan Cumhur Başkanı Erdoğan, sığınmacı politikasında Türkiye'nin dünyaya verdiği net mesajı değerlendirecek. Paris İklim Anlaşması’da konuşulacak konular arasında yer alacak.

PARİS İKLİM ANLAŞMASI EKİM AYINDA MECLİSİN ONAYINA SUNULACAK

Mecliste konuşulacak önemli konuların arasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onaylayacağını söylediği Paris İklim Anlaşması olacak. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, konu ile ilgili yaptığı açıklamada ‘Türkiye, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde; çocuklarımızın geleceği adına tarihi bir adımı daha hayata geçiriyor. Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla Paris İklim Anlaşması'nı ekim ayında Gazi Meclisimizin onayına sunuyoruz. Hayırlı uğurlu olsun’ dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN MUHALEFET PARTİLERİYLE DEĞERLENDİRMEDE BULUNACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Muhalefet Partileriyle de değerlendirmelerde bulunacak. Bütün toplumsal kesimlerin lehine kolaylaştırıcı düzenlemeler de içeren vergi kanunlarına ilişkin başlıklar da Başkan Erdoğan'ın konuşmasında yer alacak. Başkan Erdoğan'ın hitabında Siyasi Partileri Kanunu'nda değişiklik içeren düzenlemeler ile spor kulüpleri için mali şeffaflık gibi önemli konuların da yer alması bekleniyor. Erdoğan'ın yurtlar başta olmak üzere kamuoyunu manipülye etmeye yönelik algı operasyonları yapan Muhalefet Partileriyle ilgili de değerlendirmelerde bulunacak. Bugün açılacak olan Meclis’in ilk gün mesaisi yoğun geçecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal