MEB’den tatili 4 gün daha uzattı! Anneler babalar 9 gün bayram edecek

Ailelerin beklediği 4 gün ilave tatil müjdesi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verildi. Anaokulu, ilkokul ve 12. sınıfa kadar olan çocuklar toplamda 9 gün tatil yapacak.

04.03.2024-15:38 - (Son Güncelleme: 04.03.2024-15:38) MEB’den tatili 4 gün daha uzattı! Anneler babalar 9 gün bayram edecek

Anaokulundan 12. sınıfa kadar eğitim öğretime devam eden çocukların ilk ara tatili Kasım ayında gerçekleşmişti. Öğrenciler bir süre okuldan ve yoğun eğitim öğretim faaliyetlerinden ayrı kalarak dinlenmişti. 22 Ocak - 2 Şubat 2024 tarihleri arasında gerçekleşen ara tatilden sonra öğrenciler ve aileler gözlerini ikinci ara tatilin tarihine çevirdi. Ramazan Bayramı’nın yaklaşmasıyla beraber bayramda verilecek olan tatile ek gün ilavesi yapılacak mı büyük bir merak konusuydu. Milli Eğitim Bakanlığı’ndan ise büyük karar duyuruldu! + 4 gün ilave tatil öğrencilere ve aileleri bekliyor…

2024 Ramazan Bayramı tatili

Okullar ikinci araç tatile ne zaman girecek?

Milli Eğitim Bakanlığı’nın belirlemiş olduğu 22 Ocak - 2 Şubat 2024 tarihleri arasında ilk ara tatil gerçekleştirilmişti. Öğrenciler ve veliler bu tarihler arasında bir nebze de olsun okul hayatından uzaklaşıp dinlenme fırsatı yakalamıştı. Okulların açılmasından kısa bir süre sonra hem öğrenciler hem de veliler bir sonraki tatilin ne zaman olacağı konusunda araştırmalara başladılar. Özellikle Ramazan’ın yaklaşmasıyla, Nisan ortasında Ramazan bayramda tatilini ne kadar sürecek büyük bir merak konusu oldu Milli Eğitim Bakanlığı tarafından dönem başında açıklanmış olan 2023 - 2024 eğitim öğretim takvimi kapsamında ikinci ara tatil 2023 öğretim yılının başında belirlenmişti. Bu takvim kapsamında öğrencilerin 8  -12 Nisan 2024 tarihleri arasında tatil yapılacağı paylaşılmıştı. 

Ramazan Bayramı’na son bir ay kalmışken araştırmalar artarak, hem aileler hem de öğrenciler bayram tatilinin uzayıp uzanamayacağı konusunda sorularına yanıt aramaya başladı. Müjdeli haber ise Milli Eğitim Bakanlığı tarafından çok bekletilmeden verildi. Ramazan Bayramı kapsamında toplamda 9 gün tatil yapılacak.

2024 Ramazan Bayramı tatili

2024 Ramazan Bayramı tatili kaç gün?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2023 - 2024 eğitim öğretim yılının başında eğitim öğretim takvimi belirlenmişti. Söz konusu olan takvim doğrultusunda 8 - 12 Nisan 2024 tarihleri arasında öğrenciler tatillerini yapacaklardı. Son dönemler içerisinde Ramazan Bayramı tatilinin birleştirilmesi en çok konuşulan konular arasında yer alırken, Milli Eğitim Bakanlığı da vatandaşların taleplerini göz ardı etmedi. Düzenlenen toplantılar kapsamında Ramazan Bayramı tatili 2024 tarihleri net şekilde belli oldu. Bakanlık tarafından eğitim öğretim programında herhangi bir değişiklik söz konusu olmazsa; ilkokulda, ortaokul ve lise öğrencilerinin 5 Nisan 2024 Cuma günü itibariyle tatilleri başlayacak ve 15 Nisan 2024 Pazartesi günü tatilleri sona erecek. Böylelikle; ilkokuldan lise grubuna kadar öğrenciler toplamda 9 gün tatil yapma şansını elde edecekler.

Buse Şenyürek
busesenyurek@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal