MEB yaz okulunda hangi dersler yer alacak? 2022 BİLSEM yaz okulu ne zaman açılacak?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'den yaz okuluna ilişkin açıklamalarda bulundu. MEB'den son dakika yaz okulu açıklamalarında ise kaçıncı sınıflara yaz okulunun açılacağına yer verildi. Bunun üzerine ise yaz okuluna gidecek öğrenciler ve velileri detayları merak etmeye başladı. Kaçıncı sınıflar yaz okullarına gidebilecek? 2022 BİLSEM yaz okulu ne zaman açılacak? Yaz okulunda hangi dersler yer alacak? İşte merak edilenler...

17.05.2022-14:36 - (Son Güncelleme: 17.05.2022-14:36) MEB yaz okulunda hangi dersler yer alacak? 2022 BİLSEM yaz okulu ne zaman açılacak?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)'ndan yaz okuluna dair açıklamalar geldi. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yaz okuluna kaçıncı sınıfların katılabileceğini, hangi derslerin olduğunu ve yaz okullarının ne zaman başlayacağını açıklamasında yer verdi. İşte detaylar...

2022 BİLSEM yaz okulu ne zaman açılacak?

Bakan Özer yaptığı açıklamada bu yıl bir ilke gittiklerini ve geçen senelerden farklı olarak 2022 yazında BİLSEM'lerde, yalnızca BİLSEM'lere seçilen öğrencilerin değil de tüm öğrencilerin katılabileceğini belirtti. Böylece bu yaz isteyen tüm öğrenciler yaz okula katılabilecek ve bilim ile sanatla ilgili hazırlanmış olan programı da paylaşacaklardır.  Ayrıca Bakan Özer açıklamasında, "Biz artık MEB olarak sadece akademik eğitim öğretim yılına değil 12 aya bakacağız." ifadelerinde bulundu.

2022 BİLSEM yaz okulu ne zaman açılacak

Yaz okulu kaçıncı sınıflar için açılacak?

Milli Eğitim Bakanı Özer, yaz okullarına 2. sınıftan 12. sınıfa kadar olan tüm öğrencilerin katılabileceğini söyledi.

Yaz okuluna kaçıncı sınıflar katılabilir

MEB yaz okulunda hangi dersler yer alacak?

MEB, bu sene bir ilki gerçekleştirerek 2 ile 12. sınıflarda olan tüm öğrencilerin katılabileceği  yaz okulları açma kararı aldı. Bunun üzerineyse birçok öğrenci ve veli tarafından da bu yaz okullarında hangi derslerin yer alacağı ya da verileceği merak konusu oldu. Yaz okulu hakkında yapılan açıklamalar doğrultusunda yaz okullarında bilim ve sanat ile ilgili derslerin yer alacağı ifade edildi. Destekleme ve Yetiştirme Kurslarına Bilim ve Sanat programı dahil olacak.

Işıl İlyas
isililyas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal