Bu sene 19 Mayıs'ın kaçıncı yıldönümü? 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın kaçıncı yılını kutluyoruz?

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor bayramına sayılı gün kaldı. Ülkemizde yaşanan koronavirüs yüzünden geçtiğimiz yıllarda kısıtlamalar dahilinde kutlanmıştı. Bu sene daha coşkuyla kutlanacak olan 19 Mayıs'ın kaçıncı yıl dönümü? 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı hangi güne denk geliyor?

17.05.2022-14:00 - (Son Güncelleme: 17.05.2022-14:00) Bu sene 19 Mayıs'ın kaçıncı yıldönümü? 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın kaçıncı yılını kutluyoruz?

Atatürk'ün biz gençlere armağan ettiği 19 Mayıs Bayramı yaklaşıyor. 19 Mayıs 1919'da Samsuna çıkmasıyla Türk kurtuluş savaşı başladı. Peki kaçıncı yıl dönümünü kutlayacağız? İşte detaylar...

19 Mayıs'ın kaçıncı yıl dönümü?

Bu sene 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramının 103. yıl dönümünü kutlayacağız.

19 Mayıs bayramının anlamı ve önemi

19 Mayıs 1919 'da Atatürk'ün Samsuna çıkmasıyla Türk kurtuluş savaşı başladı. Atatürk bu bayramı bizlere armağan etti ve her yıl 19 Mayıs'da ülkenin her yerinde kutlamalar yapılıyor.
19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı

1. Dünya Savaşı sonrası Türk milleti kötü günler geçirdi. Bir kurtuluş yolu ararken Mustafa Kemal Atatürk 19 Mayıs 1919'da Samsuna çıkarak bize bir yol gösterdi. İlk Türk Kurtuluş Savaşı başlamıştı.

Her yıl Ülkemizde büyük coşku ile  kutlanan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı bu senede 19 mayıs Perşembe günü büyük bir coşku ile kutlanacak. Ülkenin her yerinde spor gösterileri, törenlerle kutlayacağız. Her yer Al bayrağımızla süslenecek.

"Gençlikten Atatürk Sevgisiyle Cumhurbaşkanına" yazan ve "Sevgi Bayrağı" olarak adlandırılan büyük bir bayrak Tütün İskelesinden çıkartılarak Samsun valisine verilir. Cumhurbaşkanına ulaştırılmak üzere Samsun'dan Ankara'ya Cumhurbaşkanına verilmek üzere yola çıkar.
19 Mayıs'ın 103. yıl dönümü

103. yıl dönümü olacak olan 19 Mayıs 2012'de hava şartları nedeni ile Ankara'dan başka herhangi bir şehirde stadyumlarda kutlanması yasaklanmıştı. Fakat bu karar Cumhuriyetçi vatandaşları kızdırmıştı. Mahkemeye giden konu Zaferle sonuçlandı. Ülkenin dört bir yanında kutlamalar tüm hızıyla devam etti.

Hazal Altıparmak
hazalaltiparmak@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal