MEB Yaz okulu açılan dersler hangileridir? Bilsem yaz okulları ve açılacak dersler

Milli Eğitim Bakanlığı 'ndan bütün öğrencilere yaz okulu müjdesi geldi. Bakan Mahmut Özer müjdeyi verdi ve sadece BİLSEM 'liler için değil bütün öğrenciler için yaz okulu dersleri başlayacak. Peki 2022 yılı yaz okulu açılan dersler hangileri? Öğrenciler hangi dersler için yaz okuluna gidebilecek? İşte BİLSEM yaz okulu detayları..

24.05.2022-15:52 - (Son Güncelleme: 24.05.2022-15:52) MEB Yaz okulu açılan dersler hangileridir? Bilsem yaz okulları ve açılacak dersler

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bütün öğrencilere yaz okulu müjdesi verildi. Bakan Mahmut Özer müjdeyi bizzat kendisi verdi ve yalnızca BİLSEM 'li öğrenciler için değil bütün öğrenciler için yaz okulu dersleri başlayacak. Peki yaz okulu nedir? 2022 yılı yaz okulu hangi dersler için açılacak? Hangi öğrenciler yaz okuluna kayıt yaptırabilecek? İşte detayları..

MEB yaz okulu dersleri neler

Milli Eğitim Bakanı olan Mahmut Özer, bu sene yaz dönemi için bilim ile sanat merkezlerinde 2. sınıftan 12. sınıfa kadar olan bütün öğrenciler için yaz okulu açılacağının müjdesini verdi.

MEB yaz okulu açıklaması

Bakan Özer, Türkiye genelinde yaz okulu açma kararını aldıklarını söyleyerek şu bilgileri aktardı:

'' Bütün Türkiye 'de yer alan 335 adet BİLSEM yani Bilim ve Sanat Merkezi, bilim ile sanat adı altında 2 dersin 2. sınıftan 12. sınıfa kadar olan bütün öğrencilerimiz için Türkiye 'nin neresine giderlerse gitsinler yaz aylarında katılım sağlayabilecekleri ücretsiz olarak yararlanma hakkına sahip oldukları bir kurs açacağız. Matematik seferberliğini de başlattık. 4. sınıftan 12. sınıfa kadar olan bütün öğrencilerimizin yaz aylarında matematik yaz okuluna katılım sağlayabilecekleri yaz okullarını nihayet açıyoruz. Bütün sınıf seviyelerinde, bu yaz için yine destekleme ile yetiştirme kursları dahilinde İngilizce yaz okulu da açıyoruz. ''

Sümeyra Koçak
sumeyrak@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal