2022 DGS geç başvuru nedir, nasıl yapılır? DGS geç başvuru ücreti ne kadar? ÖSYM DGS geç başvuru tarihleri

DGS başvurularının süresi dün sona erdi. Bunun yanında normal normal başvuruların yanında geç başvuru tarihide bulunuyor. Bu tarihte başvuruda bulunacak olan kişiler, normalinden daha fazla para ödeyecekler. Peki, 2022 DGS geç başvuru nedir, nasıl yapılır? DGS geç başvuru ücreti ne kadar? ÖSYM DGS geç başvuru tarihlerinin günleri ne zaman? İşte herkesin merak etmiş olduğu konu hakkındaki tüm detaylar sayfamızda yer almaktadır.

24.05.2022-14:39 - (Son Güncelleme: 24.05.2022-14:39) 2022 DGS geç başvuru nedir, nasıl yapılır? DGS geç başvuru ücreti ne kadar? ÖSYM DGS geç başvuru tarihleri

DGS başvurularının süresi dün sona erdi. Bunun yanında normal normal başvuruların yanında geç başvuru tarihide bulunuyor. Bu tarihte başvuruda bulunacak olan kişiler, normalinden daha fazla para ödeyecekler. Vatandaşlar İnternet üzerinden bu konuları araştırmaya başlamışken, kayıt tarihlerinin ne zaman olacağı konusunda bilgileri sizler için toplamış bulunuyoruz. 

dgs

 2022 DGS geç başvuru nedir, nasıl yapılır? DGS geç başvuru ücreti ne kadar? ÖSYM DGS geç başvuru tarihlerinin günleri ne zaman? 

DGS yani Dikey Geçiş Sınavı 2000 senesinden beri meslek yüksekokullarından ve açıköğretim ön lisans programlarını bitirmiş olan öğrencilerin, örgün öğretim lisans programından geçişlerini sağlamaları adına, ÖSYM tarafınca her sene Temmuz ve Ağustos ayında yapılmış olan bir sınav türüdür. 

DGS 2022 yılının, 13/23 Mayıs tarihlerindeki son başvurusu dün son buldu. DGS geç kayıtlar ise normalinden daha fazla ücret olacak. Şimdiden adayların merak etmiş olduğu başvuru detaylarına ise, ÖSYM sitesi üzerinden bakabileceklerdir.

DGS ücreti ne kadardır?

Normal zamanda ÖSYM DGS sınav başvuru tutarı 190 TL olarak belirlenmişti. Ancak bu süreyi kaçıran kişiler, geç kayıt başvuruları için 280 TL ödeme yapmak zorunda bulunacaklar. Başvuru ücreti, başvuru yapılacak tarihin sonuna kadar ödenmiş olması gerekmektedir. 

Nilay Kızıldemir
nilaykzldmr@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal