MEB Özür Grubu atama kararnameleri nasıl çıkarılır? Özür grubu atamalarında, tayini çıkan öğretmenlerin ilişik kesme işlemi ne zaman başlar? İlişik kesmek isteyen öğretmenler ne yapmalı?

Öğretmen özür grubu ilişik kesme işlemleri merak edilmektedir. Birçok öğretmen mazeret durumu ile tayin istemektedir. Tayin işlemleri ile ilgili açıklama ise Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılmaktadır. Peki, MEB Özür Grubu atama kararnameleri nasıl çıkarılır? Özür grubu atamalarında, tayini çıkan öğretmenlerin ilişik kesme işlemi ne zaman başlar? İlişik kesmek isteyen öğretmenler ne yapmalı? İşte merak edilen soruların yanıtları haberimizde…

30.03.2022-23:50 - (Son Güncelleme: 31.03.2022-00:13) MEB Özür Grubu atama kararnameleri nasıl çıkarılır? Özür grubu atamalarında, tayini çıkan öğretmenlerin ilişik kesme işlemi ne zaman başlar? İlişik kesmek isteyen öğretmenler ne yapmalı?

Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenlere bazı durumlarda tayin isteme hakkın sağlamaktadır Eş durumu nedeniyle tayin isteyen pek çok öğretmen konu hakkında araştırma yapmaktadır. Öğretmen özür grubu ilişik kesme ile ilgili tayin tebligat, ayrılma ve göreve başlama için gerekli belgeler merak konusu haline geldi. Peki,  MEB Özür Grubu atama kararnameleri nasıl çıkarılır? Özür grubu atamalarında, tayini çıkan öğretmenlerin ilişik kesme işlemi ne zaman başlar? İlişik kesmek isteyen öğretmenler ne yapmalı? İşte merak edilen soruların yanıtları haberimizde…

Öğretmen özür grubu sonuçları nerden öğrenilir?

Öğretmenler sağlık, can güvenliği mazeretleri ve engellilik durumu ile diğer nedenlere bağlı yer değiştirmek için Milli Eğitim Bakanlığı’na başvuru yapmaktadır. Tercih sonuçlarının açıklanması ile birlikte ise ilişik kesme işlemleri başlamaktadır. Konu hakkında araştırma yapan pek çok öğretmen süreç hakkında bilgi almak istemektedir. Öğretmen özür grubu atama sonuçları, MEB'in mebbis.gov.tr internet adresinden öğrenilmektedir. Atamalar tercih ve hizmet puanı üstünlüğüne göre yapılmaktadır. Tercih sonuçlarının açıklamasından sonra ise tayinleri gerçekleşen öğretmenler ilişiklerini kesme işlemini belirlenen takvime göre yapmaktadır.

Öğretmen Atama İşlemleriÖzür grubu tayinleri için kimler başvuru yapabilir?

Özür grubu tayinleri için kimlerin başvuru yapabileceği konusu oldukça merak edilmektedir. Sağlık durumu veya can güvenliği mazereti ile engellilik durumuna veya diğer nedenlere bağlı olarak öğretmenler yer değiştirme başvurusunda bulunabilirler. Öğretmenlerin bu durumları taşıması durumunda tercihleri değerlendirmeye alınacaktır. 

Sağlık durumu hariç olmak üzere, haklarında yapılan adli ve idari soruşturma sonucunda görev yerleri; il dışına değiştirilen öğretmenler daha önce görev yaptıkları il'e, il içinde değiştirilen öğretmenler ve daha önce görev yaptıkları ilçeye, ilçe içinde değiştirilen öğretmenler ise daha önce görev yaptıkları eğitim kurumuna aradan üç yıl geçmeden atanma isteğinde bulunamamaktadır.

Mazeret durumları nelerdir?

Özür grubu tayin başvurusu yapabilmek için öğretmenlerin bazı durumları bulundurması gerekmektedir. Bu mazeret durumları bulunmayan öğretmenlerin işlemleri olumlu sonuçlanmayacaktır. Öğretmenler için geçerli mazeret durumları şu şekildedir:

1- Sağlık Mazeretine Bağlı Yer Değiştirmeler

2- Aile Birliği Mazeretine Bağlı Yer Değiştirmeler

3- Can Güvenliği Mazeretine Bağlı Yer Değiştirmeler

4- Engellilik Durumuna Bağlı Yer Değiştirmeler

5- Diğer Nedenlere Bağlı Yer Değiştirmeler

Öğretmenlerden;

a) Eşi veya çocuğu ölenler, eş veya çocuklarının ölüm tarihinden itibaren bir yıl içinde istedikleri yere,

b) Eşi emekli olanlar, eşinin emekliye ayrılış tarihinden itibaren bir yıl içinde eşlerinin ikamet ettiği yere,

c) Terör eylemlerinin etkisi ve sebebiyle şehit olan veya çalışamayacak derecede malul olan ya da malul olup da çalışabilir durumda olan kamu görevlileri ile er ve erbaşların, öğretmen olarak görev yapan eş ve çocukları ile anne, baba ve kardeşlerinin yer değiştirme suretiyle atanma talepleri, bu durumun ilgili makamlarca belgelendirilmiş olması kaydıyla, başkaca herhangi bir şart aranmaksızın istedikleri yere,

ç) Hayatını başkasının yardım veya bakımı olmadan devam ettiremeyecek derecede engelli olduğu sağlık kurulu raporu ile tespit edilen çocukları ile kardeşleri olanlar, memuriyet mahalli dışında resmî veya özel eğitim kurumlarında eğitim ve öğretim yapacaklarının özel eğitim değerlendirme kurulu tarafından belgelendirilmesi şartıyla, söz konusu kurumların bulunduğu yere, yer değiştirme başvurusunda bulunabildi.

Öğretmen İlişik Kemse İşlemleriÖğretmen ilişik kesmede yapılacak işlemler nelerdir?

Tayin sonuçları açıklanan öğretmenler ilişki kesme işlemleri için belirlenen takvime göre işlemlerini gerçekleştirebilir. Öğretmen ilişik kesmede yapılacak işlemler şu şekildedir:

1. Kararnameniz okula gelecek (il veya ilçe milli eğitim müdürlüğünden elden alınabilir.)

2. Ayrıldığınız okul görevden ayrılma yazınızı yazacak.

3. Ayrıldığınız okul 4 adet Personel Nakil Bildirimi düzenleyecek:

a) Uzman öğretmenseniz personel nakil bildirimine kariyer basamağı olarak işletmeyi unutmayınız.

b) Personel Nakil Bildirimlerini ayrıldığınız Okul Müdürü, Milli Eğitim Müdürlüğünden bir yetkili ve Mal Müdürlüğünden bir yetkili imzalayıp mühürleyecek.

c) Personel Nakil Bildirimlerinden birer nüsha ayrıldığınız okul müdürlüğüne, Milli Eğitim Müdürlüğüne, Mal Müdürlüğüne ve göreve başlayacağınız okul müdürlüğüne teslim edilecek.

4. Ayrıldığınız okul müdürü isterse şahsi dosyanızı bir üst yazıyla birlikte imza karşılığı, göreve başlayacağınız okul müdürlüğüne teslim etmek üzere size teslim edebilir. Ya da 15 gün içinde göreve başlayacağınız okula iadeli taahhütlü göndermek zorundadır, göreve başlayacağınız okulun Şahsi Dosya İsteme Yazısı yazması şart değildir.

5. Yolluklarınızı ayrıldığınız okuldan almayı tercih edin. Bildiğim kadarıyla ve değişmediyse, yolluğunuzu ayrıldığınız okuldan alırsanız hemen ödeme yapılıyormuş, göreve başlayacağınız okuldan almak isterseniz ödeneği farklı olduğundan ödenek istenmesi gerekiyormuş ve gecikme yaşanabiliyormuş.

6. Ayrıldığınız okulun bağlı olduğu Milli Eğitim Müdürlüğüne giderek sgk ve hitap çıkışınızı yaptırınız.

7. Yeni okulunuzdan maaş hesabı için bilgi alarak ilgili şubeden hesap açma işlemlerini yaptırın.

8. Personel Nakil Bildiriminin bir nüshası ve size teslim edildiyse şahsi dosyanızla birlikte yeni okulunuzda görevinize başlayın.

9. Göreve başladığınız okulun bağlı olduğu Milli Eğitim Müdürlüğüne giderek sgk ve hitap girişinizi yaptırmayı unutmayınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal