Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) en az lise mezunu 1.651 fizyoterapist, aşçı ve aşçı yardımcısı alım ilanı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bünyesinde istihdam edilmek üzere toplam 1.651 kamu personeli alım ilanı yayımladı. İlanı detayında ise fizyoterapist, aşçı ve aşçı yardımcısı alınacağı bildirildi. Peki, MEB'in 1.651 personel alım ilanına nasıl başvuru yapılır?

29.03.2022-22:26 - (Son Güncelleme: 29.03.2022-22:26) Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) en az lise mezunu 1.651 fizyoterapist, aşçı ve aşçı yardımcısı alım ilanı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yayınlanan bir ilanda merkez ve taşra teşkilatlarına istihdam edilmesi için 63 sözleşmeli fizyoterapist alınacağı bildirildi. Fizyoterapist pozisyonu haricinde yine merkez ve teşkilatlara toplam 1.588 sözleşmeli personel alımı da yapılacak. Destek pozisyonu olarak görev yapacak olan aşı ve aşçı yardımcılığı pozisyonu ve fizyoterapist pozisyonuna başvuru yapmak isteyen adaylar başvuruların hangi tarihte ve nasıl yapılacağını araştırmaya başladılar.

MEB'in 1.651 personel alım ilanına nasıl başvuru yapılır? 

MEB'in 1.651 personel alım ilanına nasıl başvuru yapılır?

KPSS'nin B grubunda yer alan puan sıralamasının esas alınması sonrasında yapılan yerleştirme işlemlerinde göreve başlayamayan 63 sözleşmeli fizyoterapist pozisyonunun MEB kadrosuna dahil edilmesine ilişkin başvuruların ve aynı zamanda 1.588 sözleşmeli destek personelinin alımıyla ilgili yapılacak başvuruların 21 Mart 2022 tarihinde başlatıldığı ve başvuruların 1 Nisan 2022 tarihinde sona ereceği bildirildi. 

MEB'e bağlı teşkilatlarda istihdam etmek isteyen adaylar,  01.04.2022 Cuma günü saat 23:59’a kadar başvurularını e-Devlet kapısı yada Millî Eğitim Bakanlığı listesi üzerinden gerçekleştirebilirler. Adaylar ayrıca, başvurularını  Kariyer Kapısı 'https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr/ adresi üzerinden de yapabilecekler. Kargo veya posta yolu ile başvuruların kabul edilmediği konusunda yapılan açıklamalarda adayların başvurularının ise il-ilçe millî eğitim müdürlükleri tarafından onaylanacağı belirtildi.

MEB'in 1.651 personel alım ilanına nasıl başvuru yapılır?

Aşçı ve aşçı yardımcısı alım ilanına başvuru sırasında istenen belgeler:

* Diploma yada mezuniyet belgesi,

* Aşçı ve aşçı yardımcısı olunduğuna dair sertifika veya belge,

1.651 fizyoterapist alım ilanına başvuru sırasında istenen belgeler:

*  2020 yılı KPSS lisans düzeyinde KPSSP3, ön lisans düzeyinde KPSSP93, ortaöğretim düzeyinde KPSSP94 puan türlerinden puan almış olmak,

* 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin (A) bendinde belirtilen şartları taşımak,

* Devlet memurluğundan çıkarılmayı gerektiren bir ceza almamış olmak.

* Olağanüstü hal kapsamında yürürlüğe konulan kanun hükmünde karanamelerle kamu görevine son verilmemiş olmak.

* Mesleğin ifasına engel olacak bir hastalığı bulunmadığını, tam teşekküllü sağlık kurumlarından alınacak sağlık kurulu raporuyla belgelendirmek.

* Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı almıyor olmak.

MEB'in 1.651 personel alım ilanına nasıl başvuru yapılır?

Adaylarda aranan özel şartlar: 

a) Sözleşmeli Fizyoterapist

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon veya Fizyoterapi lisans programlarından mezun olanlardan sözleşmeli fizyoterapist pozisyonlarına, 13.11.2021 tarihli yerleştirmede en son ataması yapılmış adaydan sonra Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) (B) grubu puan üstünlüğü çerçevesinde sıradaki adayların atamaları yapılacak.

b) Sözleşmeli Destek Personeli (Aşçı ve aşçı yardımcısı)

- Lisans düzeyinde;

Gastronomi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Yiyecek İçecek İşletmeciliği/Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği lisans programlarının birinden mezun olmak ya da herhangi bir lisans programından mezun olup Sertifika Tablosunda yer alan sertifika veya belgelerden birine sahip olduğunu belgelendirmek.

- Ön Lisans düzeyinde;

Aşçılık, Gemi Aşçılığı, Hazır Yemek ve Aşçılık, Yemek Pişirme Teknikleri, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Yiyecek İçecek İşletmeciliği/Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği programlarının birinden mezun olmak ya da herhangi bir ön lisans programından mezun olup Sertifika Tablosunda yer alan sertifika veya belgelerden birine sahip olduğunu belgelendirmek.

- Ortaöğretim düzeyinde;

Ortaöğretim kurumlarının aşçılık veya mutfak bölümlerinden mezun olmak ya da herhangi bir ortaöğretim programından mezun olup Sertifika Tablosunda yer alan sertifika veya belgelerden birine sahip olduğunu belgelendirmek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal