MEB 2022 Ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanır?

MEB e - sınav ehliyet sonuç sistemi her hafta olduğu gibi bu hafta da adayların yoğun ilgisi ile karşı karşıya. Ehliyet sahibi olmak isteyenler için online olarak yapılan ehliyet sınavları MEB tarafından hafta sonlarında yapılmaktadır. Teorik sınavdan geçerli not alan kişiler direksiyon sınavına girmeye hak kazanmaktadırlar. Sınava giren adaylar da aramalarını daha da arttırdılar. Peki ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak, tarih belli oldu mu? İşte detaylar..

16.04.2022-17:03 - (Son Güncelleme: 16.04.2022-17:03) MEB 2022 Ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanır?

2022 yılı Milli Eğitim Bakanlığı E - sınav ehliyet sonuç ekranı adaylar tarafından oldukça yoğun ilgi görmektedir. Araba kullanmak isteyenler Milli Eğitim Bakanlığınca uygulanmakta olan ehliyet sınavlarına katılmak zorundalar. Cumartesi ve Pazar günlerinde yapılan sınavlara katılan adaylar sınav sonuçları görüntülemek istiyorlar ve sınav sonuçlarının nasıl sorgulanacağını da merak etmektedirler. Peki adaylar ehliyet sınav sonuçlarını nerden öğrenebilirler? Ehliyet sınav sonuçları açıklanma tarihi belli oldu mu?

2022 ehliyet sınav sonuçları nereden öğrenilir?

2022 yılı ehliyet sınav sonuçlarını MEB adaylar için '' e - sınav sonuç ekranı '' üzerinden açıklamaktadır. Sınav sonuçlarını ilgili sürücü adaylarının T.C kimlik numarası ile güvenlik kodunun girilmesi halinde görüntülenmektedir. Sorgulama işlemini hem e - devlet sistemi üzerinden hem de '' https://www.turkiye.gov.tr/meb-sinav-sonuc-sorgulama '' adresi üzerinden de sorgulayabilirler.

2022 ehliyet sınav sonuç ekranı

2022 yılı ehliyet sınav tarihi belli oldu mu?

Ehliyet sınavları, her ayın 1 'i ve 10 'u arasında adayların başvuruları alınmaktadır. Sürücü adayları, kurs tarafından yapılan eğitim planı doğrultusunda teorik olarak eğitimlerini alarak ilk aşamayı tamamlarlar. Teorik sınav tarihi belirlenirken de e - sınav merkezlerinde yaşanan yoğunluk durumuna bakılarak en yakın olan tarih için sınav randevusu alınır.

Aynı şekilde direksiyon sınavları için de tarihler en yakın tarihe ayarlanacak biçimde Milli Eğitim Bakanlığınca belirlenmektedir ancak bu süreç biraz daha karışıktır. Bu yüzden de direksiyon sınavları çok daha geç bir tarihte yapılabilmektedir. Direksiyon sınavları ise yalnızca hafta sonu olan Cumartesi ve Pazar günlerinde yapılmaktadır, ehliyet almak için yapılan teorik sınavlar ise hem hafta içlerinde hafta sonlarında yapılabilmektedir.

Teorik sınavdan geçer not alamayan sürücü adayları direksiyon sınavına girmeye hak kazanamazlar. Teorik eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar e - sınav merkezlerinde yapılan teorik sınavlara girmeye hak kazanmaktadırlar.

Sürücü ehliyeti almak isteyen adayların öncelikle sürücü, kurslarına başvuru yapmaları gerekmektedir. Kurslara başvuru yapan adaylar öncelikle teorik eğitimlerini alıyorlar ve sonra da başvuru yapmış oldukları bölgede bulunan e - sınav merkezlerinde teorik sınavlarına giriş yapıyorlar. Sürücü kursu tarafından verilen teorik eğitimi tamamlayan bir aday sistemin yoğunluk durumuna göre 10 gün ile 20 gün arasında e - sınava katılmaya hak kazanmaktadır.

2022 ehliyet sınav sonuçları

Ehliyet sınavından geçmek için kaç puan almak gerekir?

Ehliyet sınavlarında adaylara sorulan her bir sorunun eşit puanda olduğu e - sınava giren kursiyerlerin sorulan sorulara vermiş oldukları cevaplar doğrultusunda 100 tam puan üzerinden en az 70 puan almaları durumunda teorik sınavı başarılı olarak geçmiş sayılırlar. Burada en önemli olan kısım ise hangi alandan olursa olsun sorulan sorulardan en az 35 tanesine doğru olarak cevap verilmesi gerekmektedir. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal