Ramazan Bayramı emekli ikramiyeleri zammı ne kadar olacak? Gelecek zamlar ile beraber ikramiyeler ne zaman yatırılacak? 2022 Emekli ikramiyesi zammı ile birlikte ikramiye için geri sayım başladı

Ramazan Bayramının yaklaşması ile beraber bayram ile beraber yatırılan emekli ikramiyelerine gelen zamlar da merak konusu oldu. Geçtiğimiz yıl emekli ikramiyeleri 2200 TL olarak ilgililerin hesaplarına yatırılmıştı. Bu yıl gelecek olan zamlar da geçen yıla göre tahmin ediliyor.

16.04.2022-17:02 - (Son Güncelleme: 16.04.2022-17:02) Ramazan Bayramı emekli ikramiyeleri zammı ne kadar olacak? Gelecek zamlar ile beraber ikramiyeler ne zaman yatırılacak? 2022 Emekli ikramiyesi zammı ile birlikte ikramiye için geri sayım başladı

Birçok vatandaş emekli bayram ikramiyeleri için beklemekte. Bayramın yaklaşmasının ardından ikramiye için gelecek olan zamlar merak ediliyor. Geçtiğimiz yılda belli bir miktarda zam gelen ikramiyelere aynı şekilde bu yıl da zam gelmesi beklenmekte.

Emekli bayram ikramiyesi ne zaman yatırılacak?

Ramazan Bayramı bu yıl 2-4 Mayıs arasında olacak. Ödeme tarihleri ise buna göre 25-30 Nisan tarihleri arasında yapılması planlanıyor. Bu tarihlere bağlı olarak emekli kişiler TC kimlik numaralarının son rakamına göre belirlenmiş olan günlerde ikramiyelerini alacaklar. Planlanan duruma göre bayram gelmeden evvel ödemeler tamamlanacak. Kurban Bayramı ikramiyeleri ise 1-8 Temmuz tarihleri arasında ödenecek.

emekli ikramiyesi

Bayram ikramiyesini kimler alır?

Bayram ikramiyesini, SGK'dan yaşlılık, vazife malullüğü, malullük, ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri alanlar ve bunların yanı sıra SGK'dan aylık alan; şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahibi olan kişilere ikramiye ödemeleri yapılacak.

Yeni emekli olmuş kişiler ikramiye alacak mı?

Geçen yılda yapılan düzenleme ile beraber ödemenin yapılacağı bayramın içinde bulunduğu ayda aylık almak şartı ile beraber, mayıs ayının sonuna dek emekli olan dul veya yetim aylığı bağlanan kişiler Ramazan ikramiyesi alabilecekler. Mayıs ayından sonra ise Temmuz sonuna kadar aylık bağlanmış olan kişiler Kurban Bayramı ikramiyesinden faydalanacak.

2022 yılı emekli bayram ikramiyesi kaç TL?

Emekli ikramiyesi ile ilgili yasanın ardından her bayram için ikramiye 1000 TL olarak ifade edilmişti. Yani maaşa bakılmaksızın her yıl 2000 TL emeklilere ödendi ve bunun ardından ise dul ve yetim maaşı alanlar için hisseleri oranında ödemeler yapıldı.

Geçen yılda yapılan ödemeler 1.100 TL çıkarıldı. Bu yıl yapılacak olan zam konusunda herhangi bir açıklama gelmedi. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal