MEB 2022 e-okul hangi tarihte kapanacak? E-okul karne notu nedir, nasıl sorgulanır?

Okulların kapanmasına çok az bir zaman kaldı. Bu nedenle tüm veliler, İnternet üzerinden e-okul sisteminin ne zaman kapatılacağını merak ederek araştırmaya başlamış durumda. Peki, MEB 2022 e-okul hangi tarihte kapanacak? E-okul karne notu nedir, nasıl sorgulanır? İşte bu konu hakkındaki tüm detaylar sayfamızda yer almaktadır.

13.05.2022-01:32 - (Son Güncelleme: 13.05.2022-01:32) MEB 2022 e-okul hangi tarihte kapanacak? E-okul karne notu nedir, nasıl sorgulanır?

Okulların kapanmasına çok az bir zaman kaldı. Bu nedenle tüm veliler, İnternet üzerinden e-okul sisteminin ne zaman kapatılacağını merak ederek araştırmaya başlamış durumda. Öğrenciler yaz hayalini şimdiden kurmaya başlamışken, velilerde çocuklarının karne notlarının nasıl olduğunu merak etmeye devam ediyor.

E okul

MEB 2022 e-okul hangi tarihte kapanacak? 

Tüm veliler, e-okul sistemi sayesinde sene içerisinde çocuklarının hangi notları aldığını, ne kadar devamsızlık yaptığını öğrenmiş oldular. İlk dönem karnelerini dijital şekilde indirip inceleye bilmişlerdi. Şimdi ise veliler 2. dönem e-okul sisteminin ne zaman kapatılacağını merak ederek araştırmaktadır. E-okul VBS not girişleri karnelerin verilmesinden, bir kaç gün öncesi sisteme işlenmektedir. 17 Haziran 2022 tarihinde e-okul sisteminin son bulması düşünülüyor.

E-okul karne notu nedir, nasıl sorgulanır?

İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri karnelerine İnternet üzerinden e-okul sisteminden ulaşabilecekler. E-okul veli bilgilendirme sistemine giriş için, öncelikle e-okul .meb. gov.tr adresinden giriş yapmanız gerekmektedir. Ekran açıldıktan sonra, sizden öğrencinin kimlik bilgileri ve okul numarası bilgileri istenecek. Eksiksiz şekilde girdikten sonra ekranınız açılacaktır. Sistem açıldıktan sonra çocuğunuzun burada yıl boyunca tüm okul içinde yapmış olduğu dersleri, sınavları ve devamsızlıklarını görebiliyorsunuz. 

Giriş ekranının sol alt kısmında e-okul karne alanını göreceksiniz. Oraya tıkladığınız zaman, öğretmenler notları işlediği zaman karne incelemelerini yapabileceksiniz. Ayrıca e-okul sisteminde not bilgisi kısmından, tüm bitmiş olan derslerin sınav notlarına'da ulaşabilirsiniz. Veliler ve öğretmenler için bu sistem çok kolaylık sağlamaktadır. 

Nilay Kızıldemir
nilaykzldmr@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal