Bursluluk sınavı başvuru 2022 ne zaman bitiyor? Bursluluk sınavına kimler girebilir, başvuru şartları nelerdir? MEB 2022 İOKBS sınavı ne zaman, hangi gün yapılacak?

Bazı öğrenciler bursluluk sınavının tarihini merak etmekte ve araştırmaktadırlar. Bursluluk sınavına girecek olan öğrenciler başvurularını nereden yapmalılar? İOKBS sınavı ne zaman? Bursluluk sınav başvuruları ne zaman başlıyor? İOKBS sınav başvurusu ne zaman bitecek? İşte ayrıntılar.

12.05.2022-22:48 - (Son Güncelleme: 12.05.2022-22:48) Bursluluk sınavı başvuru 2022 ne zaman bitiyor? Bursluluk sınavına kimler girebilir, başvuru şartları nelerdir? MEB 2022 İOKBS sınavı ne zaman, hangi gün yapılacak?

Birçok öğrenci tarafından merak edilen 5,6,7,8, hazırlık sınıfı, 9,10,11'nci sınıflara ilişkin bursluluk sınavlarının yapılacağı tarih Nisan ayında gerçekleşmeye başlanıldı. İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı olan (İOKBS) sınavın başvuru şartları ve tarihi merak edilmektedir.

İOKBS başvuruları ne zaman sona eriyor?

2022 yılı İOKBS bursluluk sınav başvuruları 21 Nisan tarihinde başladı. Burs başvuruları 13 Mayıs 2022 tarihinde sona erecek. 4 Eylül 2022 tarihinde burs sınavı gerçekleşecektir.

bursluluk sınavı

Bursluluk sınav başvuruları nasıl yapılmaktadır?

Veli, öğrencinin başvurusunu taşıması durumunda okulunda ki okul müdürlüğüne giderek sınav başvurusunu gerçekleştirebilecek. Bursluluk sınav başvurularını https://www.meb.gov.tr ya da https://e-okul.meb.gov.tr adresinden başvuru yapabilirler.

Öğrencinin velisi, 'EK-1 Öğrenci Ailesinin Maddi Durumunu Gösteren Beyanname' ve eklerini okul müdürlüğüne giderek başvuru işlemlerini gerçekleştirebilirler. Başvuru esnasında öğrenci ile ilgili elektronik ortamdan alınan bilgiler veli tarafından kontrol edilecektir. Bilgilerde yanlışlıklar varsa başvurudan önce düzeltilmelidir.

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda burs, sosyal yardım, yatılı, okul yurt yönetmeliği ile velinin eşi çalışıyorsa Vergi Dairesi, ilgili dairenin "Öğrenci Ailesi Mali Durum Beyanı" ile eşin yıllık toplam gelirinin tamamını gösterir. Kişilerin, muhasebe birimlerinin, Kurum ve kuruluşların 2021 yılı 12 ayına ait brüt geliri gösteren belgeler istenmektedir.

Ebeveynler ve eşlerin, bakmakla yükümlü oldukları tedavi yardımı beyanı, (varsa) diğer bakmakla yükümlü oldukları kişiler hakkında mahkeme kararı ve bakmakla yükümlü olunan kişinin T.C numarası ve doğum tarihini içeren bir beyanda bulunmaları gerekmektedir.

"Kanuna göre özel haklara sahip öğrenciler", ailelerinin maddi durumu hakkında bir açıklama yapmak zorunda değildir.

Ceren Kozan
cerenkozan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal