EKPSS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM 2022 EKPSS sonuçları için tarih belli mi?

Engelli vatandaşların kamu personeli olma isteğiyle girdiği EKPSS sonuçları ile ilgili araştırmalar devam ediyor. Peki EKPSS ne zaman açıklanacak? EKPSS sonuçları nereden öğrenilir? Tüm detaylar haberimizde.

12.05.2022-21:48 - (Son Güncelleme: 12.05.2022-21:48) EKPSS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM 2022 EKPSS sonuçları için tarih belli mi?

Engelli vatandaşların kamu personeli olmak için girdikleri sınavda uygulanan kuraların başvuruları 28 Nisan tarihinde başladı, başvurular için son gün ise 17 Mayıs. Başvuru süreci tamamlandıktan sonra EKPSS sonuçlarının öğrenilebileceği biliniyor. Peki EKPSS sonuçları nereden öğrenilir? EKPSS ile ilgili tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

EKPSS sonuçları

EKPSS sonuçlarının 20 Mayıs tarihinde açıklanacağı duyuruldu. Adayların adreslerine gönderilmeyecek olan sonuçlara ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi'nden sonuçlarına erişebilecek. ÖSYM'ye ait https://sonuc.osym.gov.tr adresinden ya da mobil uygulamalardan TC kimlik numarası ve şifresi ile giriş yapılarak sonuçlara erişilebilecek. Sonuçlarda adayın verdiği doğru cevap ve yanlış cevapları ve aldıkları puan gösterilecek. ÖSYM internet sitesinde yayınlanacak olan sonuçlar adaylara tebliğ hükmünde olacak.

EKPSS Sınav Sonuçları

ÖSYM sonuçların doğrulanmasının sağlanması amacıyla Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi'ni kısa süre önce hizmete sunmuştur. Bu sebeple Sınav sonuç belgelerinde en alt kısımda bulunan kısma Sonuç Belgesi Kontrol Kodu konulmaktadır. Bu işlem https://sonuc.osym.gov.tr sitesinden ulaşılabilmektedir.

EKPSS kura başvuruları

EKPSS'nin kura başvuru işlemleri yine ÖSYM'nin resmi internet sitesinde TC kimlik numarası ve şifre ile giriş yapıldıktan sonra yapılmaktadır. Başvuru kılavuzunda yer alan kısımlar okunduktan sonra başvuru yapılır. Başvurular için son tarih 17 Mayıs olarak belirlenmiştir.

Gizem Eroğlu
gizemeroğlu@haber35.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal