BİLSEM sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? 2022 MEB BİLSEM sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak?

8 Mayıs tarihinde sona eren BİLSEM sınavının sonuçları merakla bekleniyor. Sınava giren özel yetenekli çocukların ailelerinin sabırsızlıkla bekledikleri sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı ise en çok sorgulanan konuların arasında yer alıyor. Peki, BİLSEM sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? 2022 MEB BİLSEM sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak?

12.05.2022-21:13 - (Son Güncelleme: 12.05.2022-21:13) BİLSEM sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? 2022 MEB BİLSEM sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) her yıl özel yetenekli çocukların eğitimleri o ymöde alabilmeleri için BİLSEM sınavını düzenliyor. 2022 yılında da BİLSEM sınavına katılmaya hak kazanan çocuklar ile ilgili ön değerlendirme uygulamalarının tamamlanmasının ardından özel yetenekli çocuklar yetenek alanlarına göre bireysel değerlendirmeye alındılar. Özel yeteneğe sahip olan çocukların kendilerinde olan bu yeteneklerini geliştirmeleri ile ilgili eğitimlere geçiş yapabilmeleri için düzenlenen BİLSEM sınavı süreci ise tamamlandı.

BİLSEM sınav sürecinin tamamlanmasının hemen ardından gözler MEB'in BİLSEM sınavı ile ilgili yapacağı açıklamalara çevrildi. Peki, BİLSEM sınavının sonuçları hangi tarihte erişime açılacak? İşte 2022 BİLSEM sınavı sonuçlarına dair tüm merak edilenler..

BİLSEM sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak

BİLSEM sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafında başlatılan BİLSEM sınavına ilişkin süreç 8 Mayıs tarihinde sona erdirildi. Daha sonrasında ise özel yetenekleri alanında bireysel sınava alınan öğrencilerin aileleri sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihe odaklandı.

Edinilen bilgilere göre, BİLSEM sınavının değerlendirme sonuçlarının 13 Mayıs tarihinde açıklanacağı öğrenildi. Kayıt hakkı kazanmış olan öğrencilerin isimleri ise 19 Ağustos 2022 tarihinde duyurulacak.

Elvan Çıldır
elvan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal