MEB 1651 personel alımı başvurusu ne zaman başlıyor? MEB 2022 1651 personel alımı şartları ve başvuru tarihleri

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 1651 personel alımı yapacağını duyurmasından sonra personel alımı başvurularının ne zaman başlayacağı merak edildi. MEB personel alımı başvuru kılavuzunun yayınlanmasından sonra başvuru tarihleri de belli oldu. Peki MEB 1651 personel alımı başvurusu ne zaman başlıyor, başvuru şartları neler? detaylar haberimizde yer almaktadır.

08.03.2022-00:29 - (Son Güncelleme: 08.03.2022-00:30) MEB 1651 personel alımı başvurusu ne zaman başlıyor? MEB 2022 1651 personel alımı şartları ve başvuru tarihleri

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Personel Genel Müdürlüğü'nün KPSS (B) grubu sınav puan sıralamasına göre 63 sözleşmeli fizyoterapist, 1588 sözleşmeli destek personeli (aşçı, aşçı yardımcısı) personel alımı yapacağını duyurmasından sonra başvuruların ne zaman başlayacağı merak konusu oldu. EB personel alımı başvuru kılavuzunun yayınlanmasından sonra başvuru tarihleri de belli oldu. Lisans, önlisans ve ortaöğretim mezunu olma şartının arandığı MEB sözleşmeli personel alımı başvuruları e-Devlet'ten İnsan Kaynakları Ofisi Başkanlığı Kariyer Kapısı platformu üzerinden yapılacaktır.  Ataması olan personeller İstanbul, İzmir ve Ankara gibi illerde istihdam edecektir. 

MEB sözleşmeli personel alımı başvuruları ne zaman başlayacak

MEB sözleşmeli personel alımı başvuruları ne zaman başlayacak?

MEB sözleşmeli personel alımı başvuruları 21 Mart ile 1 Nisan tarihleri arasında yapılacaktır. Başvuru yapacak adaylar e-Devlet üzerinden Milli Eğitim Bakanlığı sekmesinden Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım ve ya Kariyer Kapısı https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr/ intenet adresinden yapabilecektir. Şahsen, kargo ya da posta yoluyla yapılan başvurular kesinlikle kabul edilmeyecektir. Adayların başvuruları il-ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından onaylanacağı için başvuruda bulunacak adaylar, başvurularını elektronik ortamda onaylatmak üzere bir il veya ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü seçmek zorundadır. Bazı durumlarda adaylardan yükledikleri belgelerin aslı istenebilir, bu durumda adaylar istenilen belgeleri onay makamı seçtikleri il veya ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne götürerek teslim etmek zorundadır. 

MEB personel alımı başvuru şartları nelerdir?

-Adaylar, 2020 yılı KPSS lisans düzeyinde KPSSP3, ön lisans düzeyinde KPSSP93, ortaöğretim düzeyinde KPSSP94 puan türlerinden puan almış olmalıdır.

-Adaylar, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48 inci maddesinin (A) bendinde belirtilen şartları taşımalıdır.

-Adayın devlet memurluğundan çıkarılmayı gerektiren bir ceza almamış olması gerekir.

-Adayın olağanüstü hal kapsamında yürürlüğe konulan kanun hükmünde karanamelerle kamu görevine son verilmemiş olması gerekir.

-Adayın mesleğin ifasına engel olacak bir hastalığı bulunmadığını, tam teşekküllü sağlık kurumlarından alınacak sağlık kurulu raporuyla belgelendirmesi zorunludur.

-Adayın herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı almıyor olması gerekir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal