Mazot gübre desteği ne zaman yatacak? Mazot gübre desteği ne zaman, kimlere ödenecek?

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli açıkladı. Mazot ve gübre desteği hesaplara yatırılacak. Mazot ve gübre desteğindeki son durum vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Çiftçileri rahatlatacak olan bu desteklerin ne zaman yapılacağı araştırılıyor. Peki, Mazot ve gübre desteği ne zaman hesaplara yatırılacak? Mazot ve gübre desteğini ne kadar? Mazot ve gübre desteğini kimler alabilecek? İşte konu hakkında merak edilen tüm detaylar…

13.03.2022-15:18 - (Son Güncelleme: 13.03.2022-15:49) Mazot gübre desteği ne zaman yatacak? Mazot gübre desteği ne zaman, kimlere ödenecek?

Tarım ve Orman Bakanlığı çiftçilere yapacağı destek ödemeleri ile rahatlamalarını sağlayacak. Bekir Pakdemirli daha önce yapmış olduğu açıklamada ödemelerin hesaplara yatırılacağını söyledi. Mazot ve gübre desteğinden yararlanmak isteyen çiftçiler ise bu ödemelerin ne zaman yapılacağı konusundan araştırma yapmaya başladı. Peki, Mazot ve gübre desteği ne zaman hesaplara yatırılacak? Mazot ve gübre desteğini kimler alabilecek? Mazot ve gübre desteğini ne kadar? İşte konu hakkında merak edilen tüm detaylar…

Mazot ve gübre desteği ne zaman hesaplara yatırılacak?

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılacak olan mazot ve gübre desteği ödemelerinin yapılacağı tarih ile ilgili bir açıklama henüz yapılmadı. 2011 yılına baktığımızda bu destek ödemelerinin Mart ve Nisan ayları içerisinde yapıldığı görülmektedir.

Mazot ve gübre desteği ne kadar?

Tarım Bakanlığı’nın çiftçilere sağlamış olduğu destek ödemelerinin ne kadar olduğu merak edilmektedir. Tarımsal destek, gübre ve sertifikalı tohum kullanım desteklerine ne kadar ödeme yapılacağı belirlendi.

Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeli kapsamında buğday, arpa, çavdar, yulaf ve tritikale için dekar başına 22 lirası mazot, 20 lirası gübre olmak üzere 42 lira destek sağlanacak.

Resmi Gazete’de yer alan açıklamaya göre 2021 yılı için çiftçilere ödenen destek ödemeleri 2022 yılında yapılacak. Resmi Gazete'de yayınlanan karar şu şekildedir:

"2021 Yılında Yapılacak Tarımsal Desteklemeler ve 2022 yılında Uygulanacak Gübre ve Sertifikalı Tohum Kullanım Desteklerine İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı"

Mazot ve gübre desteğini kimler alabilecek?

Çiftçilere sağlanacak olan destek ödemelerinden Çiftçi Kayıt Sistemi'ne dahil olan tüm çiftçiler yararlanabilecek. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal