Mayıs ayı kira artış oranı belli oldu mu, ne zaman açıklanacak? 2022 Mayıs TEFE TÜFE kira artış oranı hesaplama

Her gün artışların yaşanmış olduğu Ülkede, gün geçmiyor ki vatandaşlar güne rahat bir şekilde gözünü açsın. Kirada oturan vatandaşlar, İnternet üzerinden ev kira artışlarını merak ederek araştırmaktadır. Mayıs ayı kira artış oranının ne kadar olacağını merak eden kişiler, Nisan ayı enflasyon oranının açıklanmasının ardından, merak etmiş oldukları kira artış oranını öğrenebilecekler. Peki, 5 Mayıs'ta açıklanmış olan kira artış oranı ne kadardır? İşte merak edilen konu hakkındaki tüm detaylar sayfamızda yer almaktadır.

25.05.2022-02:32 - (Son Güncelleme: 25.05.2022-02:32) Mayıs ayı kira artış oranı belli oldu mu, ne zaman açıklanacak? 2022 Mayıs TEFE TÜFE kira artış oranı hesaplama

Her gün artışların yaşanmış olduğu Ülkede, gün geçmiyor ki vatandaşlar güne rahat bir şekilde gözünü açsın. Kirada oturan vatandaşlar, İnternet üzerinden ev kira artışlarını merak ederek araştırmaktadır. Mayıs ayı kira artış oranının ne kadar olacağını merak eden kişiler, Nisan ayı enflasyon oranının açıklanmasının ardından, merak etmiş oldukları kira artış oranını öğrenebilecekler.

Mayıs ayı kira artış oranı belli oldu mu, ne zaman açıklanacak?

5 Mayıs'ta açıklanmış olan kira artış oranı ne kadardır?

Nisan ayı enflasyonunun açıklanmasının ardından Mayıs ayı kira artış oranları açıklandı. Türkiye İstatistik Kurumu, 5 mayısta beklenen enflasyon rakamlarını açıklamıştı. ÜFE'de 2022 yılı Nisan ayında bir önceki olan aya göre %7,25 artış olurken, bir önceki senenin Aralık ayına bakıldığında bu oran %31,71 artış göstermiştir. Bir önceki senenin aynı ayına bakıldığında, %69,97 ve 12 aylık ortalamalara bakıldığında %34,46 artış olmuştur. 

Kira artış oranı

Nilay Kızıldemir
nilaykzldmr@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal