Mayıs ayı açık cezaevi izinleriuzatıldı mı? 2022 Mayıs açık cezaevi izinleri uzatılması Meclis'ten geçti mi?

Korona virüs salgını sebebi ile ülkemizde birçok önlemler alınmıştı. Bunlardan biri de salgında dolayı açık cezaevlerinde olan mahkumlara özel izin verilmişti. Bilim Kurulunun aldığı kararlar neticesi ile Adalet Bakanlığı açıklama yaptı. Açık cezaevleri izinleri uzatıldı mı? Açık cezaevlerinde ki izinler bitti mi? İşte ayrıntılar.

12.05.2022-21:42 - (Son Güncelleme: 12.05.2022-21:42) Mayıs ayı açık cezaevi izinleriuzatıldı mı? 2022 Mayıs açık cezaevi izinleri uzatılması Meclis'ten geçti mi?

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve ülkemizde de görülen korona virüs sebebi ile birçok tedbirler alındı. Bunlardan biri de açık cezaevlerinde pandemiden dolayı cezaevinde olan vatandaşlara özel izin verilmişti. Mahkumların izinleri 2 aylık izinlerle uzatılmıştı.

Açık cezaevleri izinleri uzadı mı?

Korona virüs salgını sebebi ile Ceza ve Tevfikevleri Genel Müdürlüğü ile Adalet Bakanlığı mahkumların izinlerinin biteceğini duyurdu. Bu açıklamadan sonra izinlerin uzatılma ihtimali de ortadan kalkmış oldu.

Açık cezaevleri izinleri

31 Mayıs tarihinde açık cezaevleri mahkumların izinleri sona eriyor. Aşılama, vaka sayılarının git gide düşmesi bazı tedbirlerin kalkması sonucunda artık cezaevlerinde ki izinlerin de biteceği açıklandı. Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu alınan kararla ülke normalleşme sürecine girerken korona virüs izninde olan mahkumların izinleri bitmiştir.

açık cezaevi

Açık cezaevlerinde izinler ne zaman bitecek?

Adalet Bakanlığı ve Ceza ve Tevfikevleri Genel Müdürlüğü konu ile ilgili şu açıklamalarda bulundu:

'Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulunun aldığı kararlar doğrultusunda ülke normalleşmesine gidilerek, aşılama, vaka sayılarında düşüş yaşanılarak 31 Mayıs tarihinde Covid-19 izninde olan mahkumların sona eriyor. 1 Haziran 2022 tarihinde denetim planlarında yazan hükümlülüklere harfiyen uyulması, henüz denetim planı hazır olmayanların 1 Haziran 2022 tarihinden itibaren denetimli serbestlik müdürlüğüne müracaat etmeleri gerekmektedir.'

Ceza ve Tevfikevleri Genel Müdürlüğüne ait https://Cte.adalet.gov.tr/ resmi adresten mahkumlar geri dönecekleri infaz kurumlarını sorgulama ekranı ile öğrenebilirler. 

Ceren Kozan
cerenkozan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal