Askerlik yol parası ne zaman yatar, nasıl alınır? Yol izni nasıl hesaplanır? 2022 Askerlik yol izni hangi ile kaç gün olur?

Askerlik yerlerinin açıklanmasıyla beraber askere gidecek olan gençler, yol paraları konusunda araştırmalara başlamış durumda. Askerde kilometre hesabı yapılarak, yol izni verilmektedir. Ayrıca askere gidecek olan gençlerin gidecek yol mesafesi hesaplanarak yol parası ödenmektedir. Peki, Askerlik yol parası ne zaman yatar, nasıl alınır? Yol izni nasıl hesaplanır? İşte merak edilen konu hakkındaki tüm detaylar sayfamızda yer almaktadır.

12.05.2022-21:19 - (Son Güncelleme: 12.05.2022-21:19) Askerlik yol parası ne zaman yatar, nasıl alınır? Yol izni nasıl hesaplanır? 2022 Askerlik yol izni hangi ile kaç gün olur?

Askerlik yerlerinin açıklanmasıyla beraber askere gidecek olan gençler, yol paraları konusunda araştırmalara başlamış durumda. Askerde kilometre hesabı yapılarak, yol izni verilmektedir. Ayrıca askere gidecek olan gençlerin gidecek yol mesafesi hesaplanarak yol parası ödenmektedir. 

Asker

 Askerlik yol parası ne zaman yatar, nasıl alınır? Yol izni nasıl hesaplanır?

Milli Savunma Bakanlığı,12 Mayıs bugün askerlik yoluna gidecek olanların celp ve sevk tarihlerini açıkladı. MSB tarafından her askere gidecek olan kişilere, yol parası verilmektedir.  Askeri Yol ve İaşe Bedeli olarak bu ödeme yapılmaktadır. Halk arasında ise bu para askerlik yol parası olarak bilinmektedir.

Herkesin merak ederek araştırmalara başladığı yol paraları, askere gitmeden evvel PTT hesaplarına yatırılacak. Askere gidecek olan adaylar ise, T.C. kimlik numaralarını söyleyerek parayı alabilecekler. Askerlik yol parası, askere gidecek olan kişilerin masraflarını karşılamaları için ödenmektedir. 

Ayrıca askerlik ödeme tutarının ne kadar olduğunu, İnternet üzerinden e-devlet sisteminden bakarak kontrol edebilirler. Ancak yatıp yatmadığını PTT'den giderek öğrenilebilir.

Nilay Kızıldemir
nilaykzldmr@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal