Mavi Vatan 2022 Tatbikatı! Aksungur ilk defa Milli Akıllı Mühimmat (MAM-L) atışı yaptı

Tatbikat kapsamında; Deniz kuvvetlerimizin envanterlerine yeni giriş yapan Milli İnsansız Hava Aracı AKSUNGUR'dan ilk kez Milli Akıllı Mühimmat (MAM-L) atışı meydana geldi.

13.04.2022-17:05 - (Son Güncelleme: 13.04.2022-17:29)

Mavi Vatan:Türkiye Cumhuriyeti'nin Karadeniz ve Ege'de ilan edilen karasuları, kıta sahanlığı ve şahsına münhasır ekonomik alanlarını kapsayan doktrindir. 2015 yılı sonrası Türkiye'nin deniz sahasındaki aktif rolü ve askeri gücü stratejisinin temelini oluşturur. Mavi Vatan sınırlarımız 1 milyon 245 bin km2'dir. Aksungur’un SİHA teknik pilot/operatör müdahalesine gerek kalmadan kendi başına tamamen kalkış ve iniş yapar. Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, TUSAŞ tarafından üretilen yerli ve milli AKSUNGUR SİHA’NIN testlerini başarıyla geçmiş ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığına teslim edildiği açıklanmıştır.


Mavi Vatan 2022 tatbikatı yapıldı

Tatbikat kapsamında; Deniz kuvvetlerimizin envanterlerine yeni giriş yapan Milli İnsansız Hava Aracı AKSUNGUR'dan ilk kez Milli Akıllı Mühimmat (MAM-L) atışı meydana geldi. Su üstü hedefini Doğu Akdeniz'de kullanarak gerçekleştirilen atışta Milli İnsansız Hava Aracı AKSUNGUR hedefi kusursuz bir şekilde vurdu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal