Mavi Vatan - 2019 Tatbikatı Tüm Hızıyla Devam Ediyor

Cumhuriyet tarihinin en büyük deniz tatbikatı olan Mavi Vatan - 2019 tüm hızıyla sürüyor. Askerler bugün senaryo gereği adaya çıkarma yaptı.

05.03.2019-10:27 - (Son Güncelleme: 05.03.2019-10:20) Mavi Vatan - 2019 Tatbikatı Tüm Hızıyla Devam Ediyor

Akdeniz, Ege Denizi ve Karadeniz’de 103 savaş gemisinin katılımıyla eş zamanlı olarak yapılan Mavi Vatan-2019 Tatbikatı, sürüyor.

Senaryo gereği İzmir Körfezi'ndeki düşman devlete ait “Hekimli Adası” adıyla anılan adaya amfibi çıkarması gerçekleştirecek olan kuvvetler, sınıfında dünyanın en büyük gemisi olan ve yerli olanaklarla üretilen TCG Bayraktar ile sabahın ilk ışıklarıyla beraber adaya yaklaştı.

KOMUTA TCG BAYRAKTAR'DA

Operasyonu Amfibi Görev Grup Komutanı Tümamiral İbrahim Özdem Koçer, TCG Bayraktar gemisinden yönetti.

Dev geminin harekat merkezinde bir araya gelen Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yetkili personeli, düzenlenen harekatı aşama aşama takip ederek lazım olan yönlendirmeleri yaptı. Harekat merkezi olan TCG Bayraktar’ı korumaya alan diğer Deniz Kuvvetleri unsurları, bot koridoru kurdu.

ÇIKARMA ÖNCESİ MAYIN TEMİZLİĞİ

Çıkarmanın gerçekleştirileceği temsili düşman adası kıyılarında muhtemel bir mayına karşı araştırma yapan mayın gemisi, HOSA ismi verilen su altı otonom cihazıyla tarama yaptı.

Taramada mayına denk gelinince devreye, SAT timleri girdi. Temsili düşman sahiline yapılan ön kuvvet harekatında SAT timleri, belirlenen mayın imha ederek çıkarma yapılacak sahil hattını temizledi.

Derinlikler sebebiyle çıkarma gemilerinin kapak atamadığı plajlara çıkarma yapabilmek için TCG Bayraktar gemisinde yer alan, küçük çıkarma gemileri ve Amfibi Hücum Timine ait botlar suya indirildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal