MasterChef Yılmaz şef kimdir, nereli? 2023 MasterChef konuğu Yılmaz Öztürk kaç yaşında, restoranı nerede? Yılmaz Öztürk hayatı ve biyografisi

MasterChef All Star 2023’ün bu akşamki konuğu olacak olan şef Yılmaz Öztürk’ün hayatı ve biyografisi merak edildi. Programın yeni bölümünün konuğu Yılmaz Öztürk’ün restoranı da merak edilen konular arasında yer alıyor. Peki MasterChef Yılmaz şef kimdir, nereli? 2023 MasterChef konuğu Yılmaz Öztürk kaç yaşında, restoranı nerede? Konu hakkında merak edilenler haberimizde…

16.12.2023-17:22 - (Son Güncelleme: 16.12.2023-17:22)

Ekranların sevilen yemek ve yarışma programı MasterChef Türkiye’nin yeni bölümünde şef Yılmaz Öztürk konuk olarak yer alacak. Programın belirli zamanlarında ünlü şefleri konuk eden MasterChef’te bu kez Yılmaz Öztürk ekranlarda yer alacak. İzleyenler ise Yılmaz Öztürk’ün hayatı ve kariyeri hakkında bilgi edinmek için arama motorlarına yöneldi. Peki MasterChef Yılmaz şef Kimdir, nereli? 2023 MasterChef konuğu Yılmaz Öztürk kaç yaşında, restoranı nerede?

Yılmaz Öztürk kimdir?

MasterChef’in bu akşamki konuğu şef Yılmaz Öztürk, meslek hayatına 1998 yılında Ankara’da başlamıştır. 1999-2007 yılları arasında Mövenpick Hotel İstanbul, Four Seasons Hotel Sultanahmet gibi elit restoranların mutfaklarında görev yapan Öztürk, üyesi de olduğu “Chaine des Rotisseurs”ün, 2004 yılı Genç Aşçılar Yarışması’nda Gümüş Madalya aldı.

Yılmaz Öztürk

2007’den sonra 3 yıl boyunca Kayra Wine Academy ve Nars Ilıca’da mutfak şefi görevini üstlenen Yılmaz Öztürk, 2014 yılında İzmir Ekonomi Üniversitesi Mutfak Sanatları Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak yer aldı.

Kariyeri boyunca birçok restorana danışmanlık hizmeti de veren Yılmaz Öztürk, 2012 yılında Alaçatı’da hem şefi hem de işletmecisi olacağı L’Escargot Restaurant’ı kurdu. 2015 yılında Alaçatı Mancar Restaurant’ın şefliğini yürüttü. Seneler sonra tekrar İstanbul’a dönerek ön çalışması yaklaşık 1.5 sene süren ve 2017 yılında açılan Türkiye’de ilk defa tüm yemeklerin tamamen odun ateşinde piştiği Mürver Restaurant’ın şefi oldu. 

Yılmaz Öztürk, hedefini yerel üreticiyi destekleyerek, gerçek ve temiz ürünü en lezzetli hali ile misafirlerine sunabilmek olduğunu belirtmiştir.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal