MasterChef Panna Scotta Tarifi

MasterChef’te geceye damgasını vuran Panna Scotta, Danilo Zanna şefin özel bir tarifidir. Peki, Panna scotta nasıl yapılır? Detaylar haberimizde...

27.10.2021-11:02 - (Son Güncelleme: 27.10.2021-11:02)

MasterChef’te geceye damgasını vuran Panna Scotta, Danilo Zanna şefin özel bir tarifidir. MasterChef Danilo şefin imza tabağı olan bu lezzetli tarif oldukça yankı uyandırdı. Sizler için bu dillere destan tarifi derledik. Panna scotta nasıl yapılır? Panna scotaa yapmanın püf noktaları nelerdir?

MASTERCHEF PANNA SCOTTA TARİFİ 

Panna scotta tarifi için gerekli malzemeler:

- 100 gr mascarpone

- 350 gr krema

- 150 gr süt

- 8 adet yaprak jelatin

- 3 gr tuz

- 60 gr porçini mantarı

- 15 gr patates nişastası

- 15 gr toz parmesan

- 1 adet kızartmalık patates

Süslemek için: 

- Bezelye filizi

Panna scotta sosu  için:

- 80 gr kızılcık 

- 30 gr sumak

- 3 gr tuz

- 2 gr karabiber

- 30 cl su

MASTERCHEF DANİLO ŞEFİN PANNA SCOTTA TARİFİ NASIL YAPILIR?

İlk olarak jelatini soğuk suda yumuşayana kadar bekletin ardından da mascarpone, krema, süt, tuz bunları ocakta düşük ısıda kaynatın. Jelatini süzüp kaynattığınız ürünün içine ekleyerek jelatin içinde eriyene kadar karıştırın ve süzgeçten geçirin. Jelatini silikon yuvarlak kalıba döküp soğuması için dolaba kaldırın. Porçinilerin yarısını çok ince olacak bir biçimde dilimleyerek bir tepsi ve yağlı kağıt üzerine koyarak 50 derecede kurutarak ardından dablender yardımıyla toz haline getirin. Çıtır balon patatesler için öncelikle patatesi soyun sonra slayzer veya mandolin yardımı ile 1 mm olacak şekilde dilimleyerek aralarına fırça yardımıyla patates nişastası sürün.  Yuvarlak küçük kalıp ile keserek 180 derecelik yağda balon olana dek kızartın. Kıtır olana kadar kızartmaya devam edin kıtır bir hale geldikten sonra üzerine toz parmesanı dökerek karıştırın ve yapışmamasına özen gösterin. Kızılcık sos için tüm malzemeleri bir küçük tencerede birleştirin ve kısık ateşte pişirin ardından blender ile çekip ince bir süzgeçten geçirerek soğutun. Tabaklamak için pannayı kalıptan çıkararak tabağın ortasına yerleştirin üzerine havyarını yerleştirin kalan porçini mantarı ise tavada ikiye bölüp kızartın ve pannanın yanına ilave edin. Balon patatesleri pannanın etrafına yerleştirerek ardından kızılcık sosunu noktalar halinde pannanın etrafına ekleyin. Tabağın bir tarafına toz porçini serpiştirebilirsiniz. Panna scottayı süslemek için üzerine bezelye filizlerini yerleştirin. Afiyet olsun.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal