MasterChef Mehmet Şefin İmza Tabağı Sonbahar

MasterChef Mehmet Şef, izleyenleri büyüleyen bir tabağa imza attı. Mehmet şefin sonbahar isimli tarifini sizin için derledik. Detaylar haberimizde...

01.11.2021-10:22 - (Son Güncelleme: 01.11.2021-16:34)

MasterChef Mehmet Şef, izleyenleri büyüleyen bir tabağa imza attı. Geceye görüntüsü ile damga vuran sonbahar isimli imza tabağı, gecenin en konuşulanlarından oldu. Mehmet şefin sonbahar isimli tarifini sizin için derledik.

MASTERCHEF SONBAHAR MALZEMELERİ

- Endivyen

- Kuzukulağı

- Kaşıkçı marul

- Hindiba

- Polorosso

- Baby roka

- Kıvırcık

- Baby havuç

- Baby salatalık

- Baby turp

- Kuşkonmaz

- Baby patates

- Bıldırcın yumurtası

- Kinoa

- Kırmızı Soğan

- Nar

- İkura havyar (somon havyarı)

- Pastırma

- Esmer toz şeker

- Limon

- Zeytinyağı

Sonbaharın sosu için gerekli malzemeler;

- Hardal tozu

- Bal

- Yumurta

- Lime

- Sarımsak

- Kars Gravyer

- Elma sirkesi

- Tarhun

- Mandalina

Sonbaharın tabanı için gerekli malzemeler;

- Mascarpone peyniri

- Tuz

- Sarımsak

MASTERCHEF SONBAHAR TARİFİ VE YAPILIŞI

Bir kabın içerisine yumurta sarısını, hardal tozunu, balı, sarımsağı, rendelenmiş Kars gravyer peynirini, tarhun otunu,  elma sirkesini, lime ve mandalina suyunu koyarak blendardan güzelce çekin sonrasında süzgeçten geçirip akışkan bir kıvamı olan sos elde ederek bir fişeğe koyup kenarı alın. Mascarpone peynirinin içerisine rendelenmiş sarımsak ve tuz koyarak karıştırın ardından beklemeye bırakın. Bütün yeşillikleri ve sebzeleri yıkayarak sonrasında kurulayın. Baby patatesleri yıkayarak haşlayın ardından bıldırcın yumurtalarını haşlayın. Şimdi sıra geldi kuşkonmazlara, kuşkonmazları blanch ederek üzerlerine rende Kars Gravyeri koyup pürmüz ile eritin. Kinoayı haşlayın haşlanan kinoayı tuz, limon suyu ve zeytinyağı ile tatlandırın. Pastırmaları ızgarada çevirip iyice kurutun sonrasında blendarda çekerek toz haline getirin. Narları ayıklayıp hindibaları yaprak yaprak ayırarak ızgarada iz verin. Kırmızı soğanları halka şeklinde dilimleyerek üzerine esmer şeker serpiştirin ve pürmüz ile yakın.

SONBAHAR TABAKLAMA İŞLEMİ

İlk olarak mascarpone peynirini tabağın alt kısmına yayın ve yıkadığımız yeşillikleri minimalist ve uç filiz kısımlarını kullanıp tabağa dağınık şekilde yerleştirin. Baby turpu dörde bölün baby havuç ve baby salatalığı ortadan ikiye bölüp tabağa yerleştirin. Bıldırcın yumurtalarını soyarak ikiye bölün üzerlerine ikura koyup tabağa yerleştirin. Baby patatesleri ikiye bölerek çok küçük olanları bütün şekilde tabağa ekleyin ardından kuşkonmaz, kırmızı soğan ve hindibayı tabağa ilave edin. Polorossodan küçük bir çanak yaparak içine kinoayı koyup tabağa yerleştirin. Ayıklanan narları tabağın üstüne serpiştirin. Kurutup toz haline getirdiğiniz pastırmayı tabağa serpiştirin sonrasında da fişekle sosu üzerine sıkın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal