18.08.2021-13:12 (Son Güncelleme:18.08.2021-13:21)


1

SOMER ŞEFİN FAVOROSİ KAZANDİBİ NASIL YAPILIR?

SOMER ŞEFİN FAVOROSİ KAZANDİBİ NASIL YAPILIR?

MasterChef’in sevilen jüri üyelerinden Somer şefin en sevdiği tatlıların başında yer alan kazandibinin, bazı püf noktaları bulunuyor. Peki nedir bu püf noktalar gelin beraber bakalım.



2

MasterChef kazandibi tarifini ekran başında merak edenler için adım adım anlattık. İşte 3 adımda kazandibinin yapılışı ve malzemeleri..



3

-Süt, toz şeker, pirinç unu ve mısır nişastasını derin bir tencerede pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın. Son olarak tereyağını ekleyin ve eriyene kadar karıştırmaya devam edin.



4

-Yağlanmış bir fırın tepsisinin tüm yüzeyini pudra şekeri ve tarçın karışımıyla kaplayın. Üzerine iki kepçe muhallebiyi eşit miktarda yayın ve tepsiyi ocak üzerinde çevire çevire karışımı yakın. Yakma işlemi bittiğinde kalan muhallebiyi de tepsiye döktükten sonra üzerini bir spatula yardımıyla düzeltin. Kazandibinin püf noktalarından biri de bu kısım. O yüzden dikkatli olun.



5

-Tatlıyı buzdolabına kaldırın. Soğuduktan sonra ince uzun dilimlere ayırın ve rulo şeklinde sardıktan sonra servis edin. Kazandibi tarifi hazır. Afiyet olsun...



6

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR