Evde bulunan malzemelerle pratik ve hızlıca yapılan tatlılar son zamanların en çok tercih edilen lezzetler haline geldi. Sunumu ile gözleri şenlendiren lezzeti ile midelere bayram ettiren fincan tatlısı, pratik tatlı tarifleri arasında yerini alıyor. Eşsiz güzellikteki fincan tatlısı tarifi sizlerle...
Kurban Bayramı'na sayılı günler kala yemeklerin ardından tüketilecek hafif ve pratik tatlı tarifleri merak konusu oldu. Pratik tatlı tarifleri arasında ilk sıralarda yer alan muhallebili tatlılar, sütlü ve hafif tatlı severlerin öncelikli tercihi haline geliyor. Daha çok vanilya aroması ile hazırlanan fincan tatlısını kakaolu, çilekli ya da muzlu muhallebi ile de tercih edebilirsiniz.
Pratik tatlı tarifleri için hiç şüphesiz en önemli nokta az malzemeli olmasıdır. Fincan tatlısı tarifi de az malzemeli pratik lezzetlerden biri. Dilerseniz bir an önce tarife geçelim.
-1 litre süt
-1 paket vanilin
-2 kahve fincanı kadar un
-2,5 kahve fincanı toz şeker
-1 yemek kaşığı margarin
-1 su bardağı hindistan cevizi rendesi
Tatlının Üzeri İçin
6 tane çilek, nar taneleri ya da muz dilimleri
Süt, şeker ve unu derin bir tencereye ekleyip malzemeleri çırpma teliyle karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye dek pişirin. Muhallebi koyu kıvama gelip kaynamaya başlayınca margarin ile vanilini ekleyip yeniden karıştırın. Pişen muhallebiyi ocağın üzerinden alın.
Orta boyda bir kahve fincanına 2 parmak kadar boşluk bırakacak şekilde muhallebiyi kepçe yardımı ile dökün.
Fincandaki muhallebileri önce oda sıcaklığına getirin ve buzdolabında en az 4 saat olacak şekilde soğumaya bırakın. Soğuyan muhallebileri fincandan yavaşça çıkararak Hindistan cevizine bulayın.
Hindistan cevizine bulanan muhallebileri servis tabağına alın ve üzerini dilediğiniz meyve ile süsleyip servis edin.
Afiyet olsun...