MasterChef Ceviz Ezmesi Tarifi

MasterChef’te dokunulmazlık oyunu menüsünü Akdeniz mutfağı yemekleri oluştu. Ceviz ezmesi menü de tatlı olarak yer aldı. MasterChef ceviz ezmesi nasıl yapılır? Detaylar haberimizde...

21.10.2021-17:19 - (Son Güncelleme: 21.10.2021-17:19)

MasterChef’te dokunulmazlık oyunu menüsünü Akdeniz mutfağı yemekleri oluştu. Ceviz ezmesi menü de tatlı olarak yer aldı. Ceviz ezmesi, Burdur’a ait yöresel bir tatlıdır. Ceviz, irmik ve şeker üçlüsünün bir araya gelmesiyle ortaya çıkan ceviz ezmesi, çok eski yıllara dayanmaktadır. MasterChef Ceviz ezmesi nasıl yapılır? 

MASTERCHEF CEVİZ EZMESİ TARİFİ 

MasterChef ceviz ezmesi için malzemeler:

- 4 su bardağı şeker

- 4 su bardağı irmik

- 4 su bardağı ceviz

- Pudra şekeri

MASTERCHEF CEVİZ EZMESİ NASIL YAPILIR?

İlk olarak 4 su bardağı şekeri tencereye ekleyin üzerine 1 su bardağı sıcak su ilave ederek kaynatın. 4 su bardağı irmik ve 4 su bardağı cevizi karıştırarak eriyen şeker tenceresine dökün sonrasında aralıksız olarak karıştırarak ocaktan alın. Tepsiye pudra şekeri serperek cevizli karışımı tepsiye yayın sonrasında çok sıkı bir şekilde tüm gücünüz ile bastırın. Birbirine iyice sıkışmalı yoksa kestiğinizde dağılır sonra üstüne de pudra şekeri serpilmektedir. Ceviz ezmesini keserek servis edin. Afiyet olsun.

BURDUR CEVİZ EZMESİNİN FAYDALARI NELERDİR?

- Cevizin ve irmiğin özgün yağları dışında herhangi başka bir yağ karıştırılmadığı ve cevizin kolestrol önleyici özelliğinden dolayı da çok sağlıklı bir besindir.

- Ceviz etkili bir enerji kaynağıdır.

- Ceviz tüketmek uyku kalitesinin iyileştirilmesine katkı sağlar. 

- Antioksidan açısından zenginlik olan ceviz, bu antioksidanlar sayesinde kimyasallar kaynaklı karaciğer hasarını önlemeye katkı sağlar.

- Ceviz tüketimi bağışıklık sistemini güçlendirmektedir.

- Ceviz metabolizmayı iyileştirmekte  vücuda bakır, ceviz, demir, kalsiyum, çinko gibi gerekli olan mineralleri sağlamaktadır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal