Maske zorunluluğu kalkacak mı, maske zorunluluğu kalktı mı? Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü'den pandemi hakkında son açıklamalar

Koronavirüs vakalarında verilen günlük 5 binin altına düşmesiyle birlikte birçok ilin yoğun bakım ünitelerini kapattıkları öğrenildi. Peki, pandemide aşağı yönlü düşüş sonrası maske zorunluluğu kalkacak mı, maske zorunluluğu kalktı mı? İşte Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü'den pandemi hakkında son açıklamalar

17.04.2022-20:34 - (Son Güncelleme: 17.04.2022-20:43) Maske zorunluluğu kalkacak mı, maske zorunluluğu kalktı mı? Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü'den pandemi hakkında son açıklamalar

Bu hafta Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında gerçekleştirilecek Bilim Kurulu Toplantısı öncesi önemli açıklamalarda bulunan Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, maske uygulamaları hakkında bazı bilgiler verdi.

Vaka sayılarında görülen düşüşler çok sayıda tedbirin kalkmasına neden olurken bazı iller yoğun bakım ünitelerini vaka görülmemesi nedeniyle kapattıklarını bildirdiler. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, daha önce yaptığı açıklamasında maske takma zorunluluğunun açık alanlarda kaldırıldığını maskelerin sadece havalandırması yetersiz kapalı alanlarda takılmasına devam edeceğini bildirmişti.

Maske zorunluluğu kalkacak mı

Maskelerin tamamen kalkacağı yönünde ortaya atılan söylentiler üzerine çok sayıda vatandaş 'Maske zorunluluğu kalkacak mı, maske zorunluluğu kalktı mı?' sorusuna yanıt aramaya başlarken Bilim Kurulu üyesi Özlü, söz konusu iddialara karşı önemli açıklamalarda bulundu.

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü'den pandemi hakkında son açıklamalar

Bu hafta yapılacak olan Bilim Kurulu Toplantısı öncesinde merakla beklenen kararlar hakkında detaylar veren Prof. Dr. Tevfik Özlü, kuruldan çıkacak kararlar ile birlikte pandemi sürecindeki son durumu anlattı. Prof. Dr. Özlü, küresel çapta büyük bir tehdit olarak nitelendirilen pandeminin coğrafi sınırları hiçe saydığını ve kıtalar arası yayılarak çok fazla insanın hasta olmasına ve ölmesine neden olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Tevfik Özlü

Pandemi sürecinin nasıl biteceği yönünde çok fazla öngörü olduğunu ve bunlarına arasında en kuvvetli öngörünün ise Kovid-19 virüsünün önceli virüsler gibi döngüsel hastalığa dönüşeceği şeklinde olduğunu belirten Prof. Dr. Özlü, pandemide yavaş yavaş sona yaklaştıklarını ve bir süre sonra da virüsü tamamen hayatımızdan çıkaracağımızı aktardı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal